tiistai 2. huhtikuuta 2013

Mini-banaanikuppikakut

Pääsiäisenä ehdin kuin ehdinkin tanssileiristä huolimatta hieman leipomaan. J tykkää aivan yli kaiken banaanimuffinsseista, joten ajattelin häntä ilahduttaa. Ohje on uusimmasta Leivotaan-lehdestä ja itseasiassa sen on laatinut Painted by cakes- blogisti Emma IIvanainen, josta oli lehdessä juttu. Tein muffinsseille kuorrutteen tuorejuustosta.




Banaanikuppikakut  
n. 30 kpl (mini)
12 kpl isoja/normi

3 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1/4 tl suolaa
3 banaania
1 ½ dl sokeria
1 kananmuna
100 g sulatettua voita

Kuorrute
300 g maustamatonta (Philadelphia-) tuorejuustoa
3-4 dl tomusokeria
½-1 dl hunajaa maun mukaan

1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Soseuta banaanit. Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Sekoita banaanisose, kananmuna ja sulatettu voi keskenään. Lisää kuivat aineet joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi.
3. Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista uunissa (keskitasolla) 10-15 minuuttia riippuen koosta. Anna kuppikakkujen jäähtyä ritilällä.
4. Valmista kuorrute. Laita tuorejuusto kulhoon ja notkista sitä sähkövatkaimella. Lisää tomusokeria hiljalleen kunnes kuorrute on mielestäsi tarpeeksi paksua. Jos pursotat kuorrutteen, niin sen kannattaa olla paksumpaa. Pursota valitsemallasi tyllalla kuorrute kuppikakkujen päälle, kun kuppikakut ovat täysin jäähtyneet. Itse käytin kierretähtityllaa. Lisäksi tein marsipaanista pikkuisia kukkia kuorrutteen päälle koristeeksi (hortensia-muotti). 
5. Tarjoile ja nauti!









Näin siinä kävi!


Iloista kevätpäivää kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti