Auringonkukkaleipä
1 leipä
5 dl spelttijauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
1 dl auringonkukansiemeniä (+ koristeluun)
1 ½ tl suolaa
3 dl vettä
½ dl rypsiöljyä
2-3 dl piimää
1. Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen. Voitele pyöreä kakkuvuoka (n. 24cm) ja sirottele sen pohjalle auringonkukansiemeniä.
2. Sekoita kuivataineet keskenään kulhossa. Lisää sitten vesi, öljy ja piimä ja sekoita taikinaksi. Taikina jää melko löysäksi. Kaada taikina kakkuvuokaan. Ripottele taikinan päälle vielä auringonkukansiemeniä.
3. Paista leipää uunin keskitasolla max. tunnin ajan. Kumoa leipä pois vuoasta ja anna hieman jäähtyä ennen leikkamista.
4. Tarjoile ja nauti!
Eat me! |
Hyvää viikonloppua kaikille!
Hei! Tein tätä ja todella maukasta tuli. Yllätyin itsekin miten hyvää leipää voi tulla ilman hiivaa! Teen varmasti jatkossakin.
VastaaPoistaHienoa!
Poista