sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Suklaa-appelsiini- kakkutikkarit


Tällaisia minunkin kakkutikkareista olisi voinut tulla! One day....

tumbler.com

stuffpoint.com

google-kuvahaku

cakesbydiva.blogspot.fiEilen lauantain kunniaksi tein ensimmäiset kakkutikkarini. Pakastimessa oli valmiina jo sokerikakkupohja, joten ajattelin, että miksipä en sitten vähän leipoisi. Sen lisäksi meillä on suuri pakastimen tyhjennys prosessi meneillään. Lähiaikoina olen huomannut, että katselen paljon YouTubesta kaiken maailman kakkuvideoita ja sellainen tekijä on jäänyt mieleen kuin MyCupcakeAddiction. Aivan mahdottoman hienoja kuppikakkuja, jättikuppikakkuja ja kakkutikkareita! Katsokaa itse niin tiedätte. Itse en ihan niin hienoja tehnyt näin ekalla kerralla, mutta ehkä seuraavalla voisi oikein näpertää. Seuraavaa ohjetta en ole ottanut muualta vaan se on monen kuunnellun ohjeen yhteistulos minun päästäni.


Kakkutikkarit
n. 20 kpl

1 sokerikakkupohja (5 munaa)
1 pkt Viola appelsiinituorejuustoa
300 g tummaa suklaata

Kuorrute 
300 g valkosuklaata
nonparelleja tai muita koristeita

Tikkaritikkuja

1. Murusta kakkupohja kulhoon.
2. Sulata suklaa. Sekoita joukkoon huoneenlämpöinen tuorejuusto ja sitten suklaa. Massan pitäisi olla melko yhtenäistä, jotta siitä saa hyviä palloja pyöritettyä. Itselläni ioli vain 200 g tummaa suklaata, mutta (varmaan vastoin sääntöjä) lisäsin massaan pikkuisen vettä.
3. Ota uuninpelti tai tarjoitin, joka mahtuu jääkaappiin ja laita sen päälle leivinpapreia. Ota noin rkl kokoinen keko massaa, puristele se tiiviiksi ja pyöritä sitten palloksi käsien välissä. Laita leivinpaperin päälle. Kun olet käyttänyt koko massan, laita pallot jääkaappiin jähmettymään n. 15-30 min.
4. Sulata valkosuklaa. Anna jäähtyä, mutta ei saa jähmettyä.
5. Ota esille tikkaritikut ja pallot pois jääkaapista. Kasta tikkari valkosuklaaseen (n. 1-1½cm) ja paina pallon sisään n. 1-1½ cm syvyyteen. Laita takaisin leivinpaperille, tikku ylöspäin. Toista jokaisen pallon kohdalla. Laita jääkaappiin takaisin n. 15 min jähmettymään.
6. Ota tikkarit takaisin käsiteltäviksi. Kasta tikkari valkosuklaaseen ja valuta ylimääräinen suklaa pois. Pidä tikkari vaakasuorassa ja taputtele rannettasi ja pyöritä tikkaria hitaasti, samalla ylimääräinen suklaa valuu pois. Koristele nonparelleilla heti. Laita tikkari styroksipalaan pystyyn jähmettymään. Tee sama  kaikille ja laita vielä hetkeksi jääkaappiin.
7. Tarjoile ja nauti!


Muutaman tikkarin liimaus ei pitänyt.J sanoi:" Yes, another masterpiece."

Kokeilkaa ja huomatkaa, että ei ne ole vaikeita tehdä!

3 kommenttia:

 1. Mä tein päsiäisenä semmosia suklaanamuja, ja kierittelin ne Sallisen suklaaströsselissä. Se suklaaströsseli oli hyvää, maistu suklaalta, varmaa ne muutki olis ollu hyvii :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maistuko niissä namuissa muu kuin suklaaströsseli? :D Oliko namut muuten hyviä?

   Poista
 2. Juu maistu niissä :D namut oli ehkä mun makuun liian makeita, tein kinuskikissan "suklaapalleroita" muistaakseni. Oon jo tottunu syömään 86% suklaata :P

  VastaaPoista