torstai 28. maaliskuuta 2013

Minttusuklaa-täytekeksit

Suklaa-kinuskineliöiden seuraksi leivoin viime viikonloppuna minttusuklaa-täytekeksejä. Ihan vain huvin vuoksi. Nämä keksit eivät oikeastaan sen enempää tarvitse alustusta, vaan mennään heti reseptin kimppuun.




Mintuusuklaa-täytekeksit

Keksit
150 g vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1/8 tl suolaa
125 g pehmeää voita
50 g hienoasokeria
1 tl minttuaromia
1 suuri kananmuna

Täyte
1 1/4 dl kuohukermaa
250 g valkosuklaata karkeaksi rouhittuna
1 tl minttuaromia

Kiille
150 g tummaa suklaata rouhittuna
90 g voita

1. Keksit: Sekoita kuivat ainekset yhteen keksikokoisessa kulhossa. 
2. Vatkaa voi ja sokeri vaaleksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää minttuaromi ja muna ja vatkaa kevyesti. Lisää joukkoon vielä jauhoseos ja sekoita hyvin. Painele taikina kiekoksi, laita tuorekelmua ympärille ja laita se jääkaappiin jähmettymään ainakin puoleksi tunniksi.
3. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Valmistele kaksi peltiä. Kauli taikina jauhotetulla alustalla ja leikkaa siitä pyöreällä muotilla keksejä. Paista keksejä 6-8 minuuttia. Anna keksien jäähtyä ensim pellin päällä n. 5 min ja siirrä ne sitten ritilälle jäähtymään kokonaan.
4. Täyte: Kummenna kerma kiehuvaksi miedolla lämmöllä pienessä kattilassa. Nosta kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon valkosuklaa. Sekoita seosta kunnes suklaa on sulamut kokonaan ja lisää sitten joukkoon minttuaromi. Jäähdytä täytettä ainakin 30 min, voit laittaa sen jääkaappiinkin hetkeksi. Täyte ei saisi olla liian juoksevaa täytettäessä keksejä, koska muuten se valuu pois.Se ei saa myöskään olla liian kiinteää.
5. Kiille: Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Anna jäähtyä hetken.  
6. Ota yksi keksi, levitä sen päälle täytettä ja laita täytteen päälle toinen keksi. Tee näin kaikille kekseille ja sitten levitä kiillettä täytekeksien päälle. Laita keksit vielä 30 min asettumaan jääkaappiin.
7. Tarjoile (=syö salaa yksin) ja nauti!


Uunin jälkeen.

Lopputulos: ei ihan niin kauniita ja siloisia kuin kirjan kuvassa.







Hyvää kiirastorstaita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti