tiistai 23. huhtikuuta 2013

Hampurilainen ranskanleipä

Tein tässä aamupäivällä simaa ja sitten mietin, että mitä teen lopulla hiivalla. Hmm.... Leipää! Avasin Otavan Kotileipuri kirjan ja valitsin tämän hampurilaisen ranskanleivän. Erittäin helppo ja suht nopea valmistaa. Jonkin aikaa täytyy odottaa, että taikina kohoaa.



Hampurilainen ranskanleipä
2 limppua

25 g hiivaa
5 dl maitoa
2 tl suolaa
2 rkl vaaleaa siirappia
2 munaa
n. 1½ l vehnäjauhoja

1. Murenna hiiva kulhoon. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, 37 asteiseksi. Sekoita hiiva maitotilkkaan ja lisää sitten loppu maito. Lisää suola, siirappi, munat ja sekoita hyvin sekaisin. Lisää melkein kaikki jauhot. Alusta taikinaa kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Peitä kulho ja anna nousta 45 minuuttia.
2. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa taikinaan loput jauhot. Jaa taikina kahteen osaan ja muotoile nniistä kaksi pyöreää limppua. Nosta leivät pellille. Kohota vielä 30 minuuttia liinan alla. Viillä leivän pintaan esim. ruutukuvio, jotta leipä kohoaa kauniiksi. Halutessasi voitele pinta maidolla. 
3. Paista leivät uunin alatasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia. 

Leivät säilyvät leipälaatikossa 3-5 päivää ja pakastimessa 9-12 kuukautta.










Ylihuomenna uusia herkkuja!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti