Pehmeä omenapiirakka
1 uuninpellillinen
3 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl kermaa
100 g voita
4½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
n. 1 l omeapaloja/lohkoja
n. 3 dl sokeria
kanelia
1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vuoraa uuninpelti leivinpaperilla.
2. Sulata voi, anna jäähtyä hetki. Laita eri kulhoon munat ja sokeri ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon kerma ja sulatettu voi. Sekoita.
3. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää kuivataineet taikinaan ja sekoita hyvin. Levitä nuolijan avulla taikina pellille.
4. Sekoita kulhossa omeniin sokeri ja kaneli. Sokerin ja kanelin lopullinen määrä riippu hieman omista makunystyröistäsi. Kaada taikinan päälle.
5. Paista uunissa 25-30 minuuttia eli kunnes piirakka on kauniin kullanruskea. Anna jäähtyä. Leikkaa neliöiksi ja tarjoile vanilijakastikkeen tai vanilijajäätelön kera.
Kunnon pala kumpaakin! |
Makoisaa maanantaita kaikille!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti