Baileys-juustokakku
Pohja
200 g domino-keksejä (minidominopaketti on tasan 200g)
50 g sulatettua voita
Täyte
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 1/4 dl tomusokeria
2 prk (a' 250g) mascarpone-juustoa
3 valkuaista
1 dl Baileys-likööriä
Kiille
3 liivatelehteä
1 dl tummaa kaakaojauhetta
3/4 dl sokeria
3 dl maitoa
1. Esivalmistele irtopohjavuoka; leikkaa pohjalle soopivan kokoinen pala leivinpaperia ja sivele vuoan reunat kevyesti öljyllä.
2. Sulata voi. Murskaa keksit pussissa tai tehosekoittimessa. Kaada voi keksipussiin tai kaada molemmat kulhoon ja sekoita. Kaada keksi-voiseos vuokaan ja painele lusikan avulla tiiviisti vuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
3. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma ja lisää vaahdotuksen aikana vähitellen tomusokeri. Notkista mascarpone-juustoa hieman ja sitten lisää se kerman joukkoon. Vaahdota sitten valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita kerma-juustoseokseen. Kiehauta likööri. Purista liivatelehdistä ylimääräiset vedet pois ja laita liivatteet liköörin joukkoon ja sekoita. Lopuksi sekoita liivatelikööri mascarponevaahtoon ohuena nauhana. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja anna hyytyä n. 3 tuntia.
4. Valmista kiille. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Ota esille pieni kattila ja mittaa sinne kaakaojauhe, sokeri ja maito. Kuumenna kiehuvaksi ja ota pois hellalta kun seos on tasaista. Sulata liivatelehdet suklaaseokseen ja jäähdytä seosta kylmässä vesihauteessa, jotta seos jäähtyy. Kaada täytteen päälle ja hyydytä n. 2-3 tuntia.
5. Koristeluehdotuksia: Kesällä koristele marjoin, tee kermapursotuksia (esim. ruusuja) tai spritsaa valkosuklaasta verkko tai muita kuvioita.
Herkuttelemaan!
Otitko kekseistä täytteen pois ennen murskaamista?
VastaaPoistaEn ottanut. Koska täyte käytetään myös, niin voita ei tarvitse käyttää yhtä paljon kuin esim. digestive-keksejä käyttäessä. Täyte ei haittaa pohjan koostumusta vaan tekee siitä entistä maukkaamman!
Poista