lauantai 13. huhtikuuta 2013

Auringonkukkaleipä

Hei kuulkaas! Tässä aivan valtavan helppo, yksinkertainen ja nopea leipä. Käsiäkään ei tarvitse sotkea. Tämä sopii hyvin juhliin, koska muutakin on paljon valmisteltavaa ja nyt ei tarvitse käyttää leivän tekoon useita tunteja. Leipä on vielä kaiken lisäksi erittäin maukas. Huomaa vaan paisto vaiheessa, ettet paista leipää yhtään yli tuntia, ettei pohjasta tule liian kova. Ohje on Leivotaan-lehdestä (2/2013). Koittakaa nyt tekin kun sanon että se on hyvää! :D

Auringonkukkaleipä
1 leipä

5 dl spelttijauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
1 dl auringonkukansiemeniä (+ koristeluun)
1 ½ tl suolaa
3 dl vettä
 ½ dl rypsiöljyä
2-3 dl piimää

1. Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen. Voitele pyöreä kakkuvuoka (n. 24cm) ja sirottele sen pohjalle auringonkukansiemeniä. 
2. Sekoita kuivataineet keskenään kulhossa. Lisää sitten vesi, öljy ja piimä ja sekoita taikinaksi. Taikina jää melko löysäksi. Kaada taikina kakkuvuokaan. Ripottele taikinan päälle vielä auringonkukansiemeniä. 
3. Paista leipää uunin keskitasolla max. tunnin ajan. Kumoa leipä pois vuoasta ja anna hieman jäähtyä ennen leikkamista.
4. Tarjoile ja nauti!

Eat me!





 Hyvää viikonloppua kaikille!

2 kommenttia:

  1. Hei! Tein tätä ja todella maukasta tuli. Yllätyin itsekin miten hyvää leipää voi tulla ilman hiivaa! Teen varmasti jatkossakin.

    VastaaPoista