keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Autokakku

Edellis viikonloppuna leivoin Tervetuloa kotiin auto- kakun! Ja huomautan heti alkuun, että tämä oli ensimmäinen lajiaan minun tekemänäni :D Lopputulos  oli kyllä ihan siedettävä, mutta ensi kerralla siitä tulee vieläkin parempi. Löysin helpon ohjeen kakun kokoamiseenli Pullahiiren makeat kakut- kirjasta. Kirjassa auto on enemmän sedan mallinen, mutta varioin ulkomuotoa sen verran, että siitä tuli touring eli farkkumalli.

Kakkupohjana käytin Kinuskikissalta lainaamaa suklaakakkupohjaa. Itse pohjasta tuli hieman liian matala, joten jouduin soveltamaan kokoamisessa. En nimittäin koskaan muista, että onko minulla 24cm vai 26 cm vuoka.. Hhehe. Eli jos teette samalla ohjeella kuin minä, niin tehkää ehkä hieman isompi annos taikinaa. Voisinkin tehdä joskus kokeilin, että teen puoliannosta isomman pohjan.

Täytteeksi sopi suklaapohjan kanssa hirmu hyvin appelsiinituorejuustotäyte, joka oli autokakun ohjeessa. Lisään täytteen ohjeen mahdollisimman nopesti  heti kun oma pieni Herbert-koneeni tulee teho-osastolta.

Kuorruutteeksi kakulle tuli marsipaani. Kokonaisuudessaan auto oli sininen ja ikkunat ja valotkin tein mustalla marsipaanilla. Marsipaanin alle tein perusvoikreemin, jotta kakun kosteus pysyy kakussa.

Voikreemi

125 g margariinia
½ tl vaniljasokeria
250 g ( 4 dl) tomusokeria
1 rkl vettä

Lunta täytyy hieman talvella olla auton päällä.


Rengas puhki.Kuka arvaa etuvalojen perusteella, että mitä autoa tuo kuvastaa?
  

Vroom vroom, eikun syömään! Arvostelut olivat kiitettäviä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti