torstai 7. helmikuuta 2013

Viikunavispi-jälkkäri

Nyt esittelen ihka ensimmäisen oman luomukseni! Minulla oli jäänyt jääkaappiin kaakaomurotaikinaa ja halusin käyttää sen. Samana päivänä löysin kaupasta todella hyviä viikunoita. Hmm.. Lamppu syttyi. Tein vain kaksi annosta pitääkseni mahamme kurissa. 

Viikunavispi-jälkkäri

Pohja

100 g vehnäjauhoja (lisää jos tuntuu että tarvitsee)
25 g kaakaojauhetta
125 g voita
85 g sokeria
1 kananmuna

Täyte
n. 2 annosta

8 viikunaa
1 ½ tlk sokeria
loraus hunajaa (määrä on makuasia)
½ prk Flora vispiä
½-1 tlk vanilijasokeria

1. Valmista pohjataikina. Vaahdota voi ja sokeri kulhossa. Sekoita keskenään jauhot ja kaakaojauhe. Lisää jauhot voi-sokerivaahtoon. Sekoita joukkoon kananmuna. Jos taikina on liian vetelää lisää jauhoja. Painele kahden minipiirakkavuoan (itse käytin kohokasvuokia) pohjalle taikinaa reunoja myöden. Kohokasvuokaan tee noin 1,5-2cm reunat. Vuoraa reunat foliolla ettei reunat valahda alas. Paista uunissa noin 20 min 175 asteessa. Ota pois ja anna jäähtyä. Siirrä lautaselle.
2. Ota kuusi viikunaa. Paloittele neljäsosiin ja poista hedelmäliha liu'uttamalla puukko lihan ja kuoren välistä. Paloittele viikunoiden hedelmäliha edelleen pienimmiksi paloiksi, jolloin siitä tulee melkein jo muusia. Siirrä pieneen kulhoon. Lisää sokeri ja hunaja. Maista ja lisää tarvittaessa.  
3. Laita Flora vispi kulhoon, mausta vainilijasokerilla ja vispaa kuohkeaksi. Laita pursotinpussiin.
4. Kokoa. Lusikoi molempiin suklaapohjiin viikunatäytettä eunoja myöden. Pursota päälle kauniisti flora vispiä. Leikkaa kaksi jäljelle jäänyttä viikunaa neljään osaan ja asettele vaahdon päälle.
5. SYÖ! Namnam :D 









 
Vaikka itse sanonkin, niin oli aika hyvää, jopa J tykkäsi! ;)

2 kommenttia: