sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Sydänkeksit

Valmistujaisjuhlapäivitys vol 1

Nämä hyvät keksit ovat oikeastaan murokeksejä. Erilaisen vivahteen näihin kekseihin antaa riisijauho. Keksit saavat riisijauhon ansiosta murumaisen ja rapean ominaisuuden. Valmiita keksejä ei kannata käsitellä kovakouraisesti, vaan hellästi, kuten kaikkia leivonnaisia. Ohjeen ja riisijauhovinkin sain Kahvipöydän kauneimmat kakut- kirjasta.

Sydän murokeksit
60 kpl

500 g huoneenlämpöistä voita
200 g ruokokidesokeria ja  hieman valmiiden keksien päälle
500 g vähnäjauhoja
250 g riisijauhoa (tai maissijauhoa)

1. Vaahdota isossa kulhossa voi ja sokeri sähkövatkaimella. Sihtaa vaahtoon molemmat jauhot erissä. Sekoita kunnes jauhot ovat sekoittuneet kunnolla ja taikina pysyy kasassa. Vaivaa taikinaa kunnes se on sileää (ei yhtään kauempaa). Kääri taikina kelmuun ja laita se jääkaappiin n. 30 minuutiksi. Säädä uuni kuumenemaan 170 asteeseen.
2. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä 5-6mm paksuiseksi. Ota sydänmuotilla taikinasta keksejä ja laita ne pellille. Paista 15-20 minuuttia. Sirottele keksien päälle sokeria ja anna jäähtyä (ja lopulta siirrä ritilälle jäähtymään loppuun asti).

Voit maustaa keksejä eri mauilla. Lisää mausteet voi-sokerivaahtoon ennen kuivien aineiden lisäämistä. Esimerkiksi:
- vaniljatangon siemenet ja ½ tl vanilijauutetta
- appelsiini-kardemumma: 1 appelsiinin kuori raastettuna ja ½ tl vastajauhettua kardemummaa
- sitruuna-laventeli: 1 sitruunan kuori raastettuna ja 4 tl tuoreita laventelinkukkia
- kaneli: 2 tl kanelia
- kahvi: 1 rkl pikakahvia sekoitettuna 1 rkl kiehuvaa vettä


Keksit kurkkaavat macaronien keskeltä.





Macaronit on tehty samalla perusohjeella kuin aiemmin leipomani pistaasimacaronit. Mielestäni olisin voinut hieman enemmän laittaa elintarvikeväriä... Täytteenä näissä oli:

2,4 dl maustamatonta tuorejuustoa
1 limen mehu ja kuori raastettuna
4 rkl tomusokeria
vihreää elintarvikeväriä

Sekoita vain kaikki ainekset sekaisin!


Lisää valmistujaisjuhla päivityksiä tulossa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti