maanantai 11. helmikuuta 2013

Juhlava kerroskermakakku

Valmistujaisjuhlapäivitys vol 3.

Kahvipöydän kruunasi kaksi kerroksinen kermakakku. Pieniä kömmähdyksiä kävi matkan varrella, mutta selvisin lopulta niistä. Omasta mielestäni kakku oli ihan kelpo ja maku oli kohdillaan. Kakku oli aika iso, ehkä jopa hieman liian iso. Käytin siihen yhteensä 12 munaa. Alempi kakku sisälsi 8 munaa ja ylempi kakku 4 munaa. Kakkupohjana toimi perintteinen tummasokerikakkupohja. Väleihin täytteeksi tuli kirsikkahilloa ja tummasuklaatäytettä. Kuorrutteeksi valikoitui kermavaahto, koska yksinkertaisesti se on mielestäni parempaa kuin esim. marsipaani. Usein käyttäessä marsipaania tai sokerimassaa, kakun täytteiden maut eivät erotu tarpeeksi ja päälimäiseksi mauksi jää vain sokeri.

Pohjaan käytin isoja kananmunia. Jokaista isoa kananmunaa kohti käytin 40 g jauhoja ja 40 g sokeria. Jauhomäärän jaoin vielä puoliksi vehnäjauhojen ja perunajauhojen kesken. 

8  kananmunan kakku
8 kananmunaa
320 g sokeria
160 g vehnäjauhoja 
160 g perunajauhoja
(1½ tl leivinjauhetta)
n. 6 rkl kaakaojauhetta

4 kananmunan kakku
4 kananmunaa
160 g sokeria
80 g vehnäjauhoja
80 g perunajauhoja
(½-1 tl leivinjauhetta)
4 rkl kaakaojauhetta

1. Esivalmistele vuoka (28cm ja 20 cm). Voitele voilla ja korppujauhota. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2. Vatkaa todella kuohkeaksi vaahdoksi munat ja sokeri.
3. Yhdistä jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Sihtaa kuivataineet vähitellen vaahdon joukkoon ja sekoita nuolijalla hitaasti. Tee sekoitus rauhallisesti, jotta vaahdon ilmakuplat eivät rikkoudu.
4. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa 40 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla varmuuden vuoksi ennen kuin otat kakun pois uunista.

Itse tein molemmat kakut erikseen. Taikinaa tulee jo niin paljon, ettei ne mahtuisi yhteen kulhoon. Ja varmemmin tulee oikea määrä taikinaa kumpaankin vuokaan kun tekee erikseen. Toisen kakun voi tehdä valmiiksi sillä aikaa kun toinen paistuu.

Pikkukakku

Iso kakku

Yhteiskuva

Täytteenä tosiaankin oli kirsikka hilloa, namnam. Sen idea oli se, että Kirsikalle kirsikkaa :D Suklaatäyte täydensi kirsikan makua. 

Suklaatäyte
Kakun yhteen väliin (minun täytyi tehdä nelinkertainen annos)

2,25 dl kuohukermaa
100 g vanilijarahkaa
130 g tummaasuklaata

1. Vaahdota kerma.
2. Sekoita rahka kermaan.
3. Sulata suklaa ja sekoita kerma-rahkaseokseen.
4. Levitä kakun väliin.


Kirsikkahillo

Kakkujen täyttö

Valmiina jääkaappiin 

Kakut tulee pistää jääkaappiin, jotta täyte ehtii hyytymään (suklaa jähmettää täytteen).

Koristelussa kerma oikesataan lopputi kesken (sitä oli 12 dl), mutta onneksi talossa oli kukkakimppuja! Sen lisäksi tyllaan meni pala kakkua ja en saanut sitä pois, joten se meni osittain tukkoon. Siksi pursotus voi näyttää kummalliselta joistain kohtaa.

Älkää te koristelko kakkua tässä asennossa!

Valmis

Kiitos kaikille vieraille!
Muistakaa välillä kommentoida :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti