maanantai 18. maaliskuuta 2013

Valkosuklaatiramisu-suklaakakku

Lauantaina vietettiin tyttöjen iltaa! Mahdollisuuden koittaessa tietenkin leivoin. Leivoinkin oikean sanahirviön, joka on kuitenkin nannaa korville ja makunystyröille. Kakku on tuunattu paholaisen suklaakakku. Siihen tarvitset:

1 paholaisen suklaakakun täytettä
3 kananmunaa
1 prk Mascarpone-juustoa (ota ajoissa huoneenlämpöön!)
3 rkl sokeria
130 g valkosuklaata

Huom! Kakku ja suklaatäyte kannattaa tehdä jo edellisenä iltana tai varhain tarjoilupäivän aamuna.

1. Valmista kakku ja täyte ohjeen mukaan. Anna jäähtyä kokonaan. Leikkaa kakku kolmeen ohueen kerrokseen tai kahteen paksumpaan oman mielesi mukaan.
2. Valmista valkoosuklaatiramisu. Erottele valkuaiset ja keltuaiset toisistaan omiin kulhoihinsa. Laita keltuaisten joukkoon sokeri ja vatkaa ilmavahkoksi. Sekoita huolellisesti keltuaisiin mascarponejuusto.
3. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Vaahdota valkuaiset ja sekoita hyvin, mutta rikkomatta ilmakuplia, mascarponevaahtoon. Lisää vaahtoon valkosuklaa ja sekoita hyvin. 
4. Kokoa kakku. Vuoraa kakkuvuoka kelmulla (sisältä, reilusti yli reunojen) ja aseta ensimmäinen kakkupohja vuoan pohjalle. Levitä suklaatäytettä ja sitten  tiramisua. Laita toinen pohja ja täytteet samassa järjestyksessä. Nostele suht tiukkaan kelmu kakun päälle ja laita kakku jääkaappiin noin 3 tunniksi.
5. Ota kakku pois jääkaapista ja levitä päälle loppu suklaatäyte. Kuorrutteen ei tarvi olla aivan tasainen tai sileä. Anna kakun olla hetki huoneenlämmössä ennen tarjoilua, jotta suklaatäyte pehmenee. 
6. Tarjoile ja nauti!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti