keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Suklaa-kinuskineliöt

Kiitokseksi J:n enolle leivoin viime viikonloppuna näitä aivan mahtavia herkkupaloja. Ensimmäisen makupalan jälkeen kommentit olivat: kissa vei kielen ja niin hyvää, ettei sanotuksi saa. Ne muistuttavat maultaan paljon Twix- suklaapatukkaa. Resepti on suklaa-raamatustani, jonka sain joululahjaksi (Suklaa- kultainen kirja). Kirjasra löytyy yli 300 suklaareseptiä. Mielestäni kirja on jaoteltu fiksuihin kappaleisiin, mm. leivonnaiset, jälkiruoat, hienot jälkiruoat, piiraat ja tortut, makeiset täytekakut ja juomat. Lyhyesti kirja on jokaisen suklaaholistin unelma ja must-buy!

Tästä kirjasta sain mieleeni idean. Ajattelin käyttää tähän kirjaan samaa metodia kuin Julie elokuvassa Julie & Julia. Kannattaa muutenkin katsoa tuo elokuva jos, ette ole vielä sitä tehneet. Herahtaa hetkessä vesi kielelle! Ideani siis on, että leivon kirjasta yhden reseptin joka viikko. Laskin, että tähän mensi kylläkin melkein kuusi vuotta, mutta no onhan minulla aikaa... Tarkoituksena on kuitenkin käyttää kirjaa tulevaisuudessa ahkerasti.


Suklaa-kinuskineliöt

Pohja
225 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/8 tl suolaa
180 g voita hyvin pehmeänä
50 g hienoasokeria
1 tl vanilija-aromia

Täyte
125 g voita 
100 g hienoasokeria
2 rkl vaaleaa siirappia
1 tlk kondensoitua maitoa

Kuorrute
250 g tummaa suklaata karkeaksi rouhittuna 

1. Pohja: Laita uuni kuumenemaan 170 asteeseen. Vuoraa (n. 20 cm) nelikulmainen vuoka alumiinifoliolla (helpompi) tai leivinpaperilla.
2. Sekoita jauhot, suola ja leivinjauhe yhteen kulhossa. 
3. Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi suuremmassa kulhossa sähkövatkaimella. Vatkaa pienemmällä nopeudella ja lisää joukkoon vanilija-aromi ja jauhoseos. Levitä taikina vuokaan tasaisesti. Paista noin 10-15 min, kunnes pohja saa kauniisti väriä.
4. Täyte: Sulata voi, sokeri, siirappi ja kondensoitu maito kattilassa miedolla lämmöllä jatkuvasti hämmennellen. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua n. 5 min. Nosta kattila pois levyltä ja anna jäähtyä hetki. Levitä täyte pohjan päälle. Anna jähmettyä jonkin aikaa ennen kuin kaadat kuorrutteen täytteen päälle. 
5. Kuorrute: Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Kaada suklaa täytteen päälle ja laita jääkaappiin noin 30 minuutiksi.
6. Nosta leipomus pois vuoasta ja leikkaa neliöiksi varovasti siten, että puukon/veitsen kärki on alaspäin. Muuten täyte voi pursua. Tarvittaessa puhdista puukkoa välillä, jotta paloista tulee mahdollisimman siistejä. Tarjoile! 


Täyte valmiina pohjan päälle.

Paistettu pohja.







Täyte jäi hieman valuvaksi. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti