torstai 25. lokakuuta 2012

Pellavaiset marjamuffinit

Aamupäivän ratoksi tein tänään pellavaisia marjamuffineita. En vain omaksi huvikseni, vaan J pyysi nätisti alkuviikosta, että jos niitä voisi saada vielä tällä viikolla. Tottahan toki! Kaupassa käynti oli ensin aiheellista, koska näihin muffineihin tulee sellaisia ainesosia joita ei normaalisti löydy minun kaapistani. Ohje on Juoksija- lehdestä (8/2012).


Pellavaiset marjamuffinit 
(n. 30 kpl)

4 kananmunaa
2 dl ruokokidesokeria
1,5 dl kylmäpuristettua 
2 dl rasvatonta, maustamatonta jugurttia
2 dl täysjyväspelttijauhoja
2dl ohrajauhoja
2 dl pellavarouhetta
3 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
2 tl kardemummaa
5 dl marjoja

Vaahtdota munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kulhoon jugurtti ja öljy. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita ne taikinan joukkoon. Lisää lopuksi marjat. Jaa taikina pellillä oleviin muffinivuokiin. Paista uunissa 10 minuuttia 200 asteessa. 

Itse käytin marjoina mustikoita ja mustaherukoita. Marjoihin en lisännyt ylimääräistä sokeria. Pellavarouhetta ei kaupassa ollut, joten käytin pellavan siemeniä. Muffineista tuli oikein pehmeitä ja maukkaita. Pellavansiemienet eivät haittaa koostumusta. 




Näiden muffinien ideana on olla terveellisiä ja ei niin terveysriskillisiä. Terveyttä muffineihin tuo speltti, joka hyvin proteiinipitoinen vilja, pellavansiemenet, joista saa omega-3- rasvahappoja, kuitua, lignaaneja ja valkuaisaineita, rypsiöly, joka sisältää vain vähän tyydyttyneitä rasvahappoja sekä mustikka, jossa on mm. paljon flavonoideihin kuuluvia antosynaaneja. Enjoy!

Seuraavan kerran uutta tekstiä tulee ensiviikon puolella, koska lähden Saksaan lauantaina neljäksi päiväksi. Kannustetaan kaikki J:a juoksemaan hyvin marathon!

1 kommentti:

  1. Hei jos on tehosekoitin ni rouhetta saa tehtyy ittekki niistä siemenistä, tulee oikke hyvää :) eikä niitä kokonaisia siemeniä suositella kauheesti syömään, ne voi kalkkeentua suolen seinämään kiinni. Jos siis paljon vetää niitä :D

    VastaaPoista