torstai 18. lokakuuta 2012

Leivontakirjat

Moikkelismoi!
Herranen aika kun tuli kuuma ja superhiki kun olin vetämässä hetki sitten vesijumppaa... Ei ennen ole sellaista vauhtia hikitipat tippuneet leuasta! No, mutta asiaan, eli leivontaan.

Kaikilla (tai ainakin haluan ainakin ajatella, että kaikilla) on varmaan joskus sellainen olo, että jos nyt menen tuohon kauppaan, niin ihan vahingossakin ostan jotain. Sitten hetken yrittää vältellä sitä tiettyä mielenkiinnoon tyyssijaa ja kiertelee kaikkialla muualla kaupungilla. Kierroksen päätteeksi sitten kuitenkin huomaa, että hitsi, miten minä tähän liikkeeseen ajauduin, kun ei minun edes pitänyt astua tänne sisälle. No täytyyhän nyt erehdys käyttää hyväkseen ja kierrellä vähän ympärilleen ja katsella. Noloahan se olisi, jos vain kääntyisi ovella ja menisi heti pois. Minulle käy näin yleensä kirjakauppojen kanssa. Ajatella! Mitäköhän minä sieltä ostaisin? No oikeastaan mitä vaan! :D Lähi aikoina olen huomannut kuitenkin, että enenevissä määrin raahaan kotiin lisää ja lisää leivontakirjoja tasaisen tappavaan tahtiin. Eihän niitä nyt vielä kymmeniä ole, mutta ehkä jonain päivänä. Toivottavasti. Viimeisin ostoni oli ihan ohi mennessä Forssan ABC:n Kirjapörssistä Kodin suuri leivontakirja ja Whoopie- leivokset - kirja. Sen on hyvä kauppa, aina löytyy hyviä tarjouksia. Suosittelen. Yleisesti kirjoja vain ei voi vastustaa, vai mitä "pöllöystäväiseni"!?

Tämän johdattelun saattelemana ajattelin esitellä teille omat leivontakirjani, joita suurimmaksi osaksi käytän apunani suunnittelussa ja ihan itse leivonnassakin. Etsin toki myös netistä, mutta jotenkin pidän vanhoista kunnon kirjoista enemmän. Laskin, jopa oikein, että tällä hetkellä minulta löytyy vaivaiset kuusi aiheeseen liittyvää kirjaa. Yksi näistä kirjoista on Kotiruoka- kirja, joka varmasti monelta löytyy omaltakin hyllyltä. Se toki pitää sisällään kaiken ruoanlaiton, mutta siellä on myös aivan mahtavia perinteisiä leivontaohjeita läjäpäin.  Sitten löytyy jäätelökirja, suklaakirja, kuppikakkukirja ja muut jo edellä mainitut. Kuvat kertovat...

Vasemmalta alkaen: Suklaa - 365 vastustamatonta makuelämystä (ullmann-publising), Kodin suuri leivontakirja - herkkuja arkeen ja juhlaan (Valitut Palat), Whoopie-leivokset (Gummerus)

Vasemmalta alkaen: Jäätelö - täydellinen nautinto (Parragon Books), Kotiruoka (Otava), Kuppukakut -  kuppikakku päivässä pitää onnellisena  (Gummerus)
Iloinen perhepotretti.
Hahaa! Tajusin vasta.. Täytyy käydä penkomassa (nätisti) äidin ja muiden sukulaisten leivontakirjat ja ehkä joidenkin muidenkin tätien ja kumminkaimojen. Nauttikaa kirjoistanne ja tulevista kirjoistanne!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti