tiistai 16. lokakuuta 2012

Resepti korvapuusteille

Ensimmäisen kommentin ansiosta, jonka tosin sain Facebookissa, teen lisäyksen eiliseen kirjoitukseen. Eli kopuille (korvapuusteille :D) ohje.

Tarvitset taikinaan:
5 dl maitoa
50g tuorehiivaa tai 2 pss kuivahiivaa
1 muna
1½-2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1-1½ tl suolaa
13 dl vehnäjauhoja
150g voita sulatettuna ja jäähdytettynä! (itse käytän nykyään leivontamargariinia, koska se on varta vasten suunniteltu leivontaan, muista jokatapauksessa käyttää 80% voita)

Täytteeksi:
n. 50-75g voita (riippuu voitelukädestä)
sokeria
kanelia

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi kattilassa tai mikrossa. Kaada taikinakulhoon. Murenna maitoon hiiva ja sekoita kunnes hiiva on sekoittunut joukkoon kokonaan.
2. Lisää muna, sokeri ja mausteet. Sekoita hyvin. Voit sekoittaa sähkövatkaimella tai vispilällä. Sähkövatkain ei ole välttämätön jos löytyy habahabaa.
3. Lisää jauhoja 8 dl sekoittaen reippaasti (sähkövatkaimella). Kun taikinasta tulee tarpeeksi kiinteää jatka alustamista käsin.
4. Aloita lisäämään voita hieman ja sekoita se joukkoon. Lisää loput jauhot  ja voi. Alusta taikinaa vielä noin 3 minuuttia, taikinan tulee olla kimmoisa yksi pallo ja sen kuuluu irrota kulhosta vaivattomasti.
5. Anna taikinan nousta liinan alla lämpöisessä ja vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
6. Kun taikina on noussut kumoa se leivonta-alustalle ja painele siitä ilmakuplat pois. Leikkaa lohko taikinasta (huomioi oman alustan koko), ripottele jauhoja alustalle ja kauli taikinanpala neliöksi tai suorakaiteen muotoiseksi. Kaulittu taikina on alle 0,5cm paksu.
7. Voitele kaulittu taikina, sirottele sokeri ja kaneli voin päälle erikseen. Rullaa taikina rullalle, sen ei tarvitse olla todella tiukka. Leikkaa puukolla pitkosta toinen pää pois ja laita se takaisin isoon taikinaan, näin tulee siistimpi pää. Leikkaa loppusta rullasta kolmiota muistuttavia paloja. Leikkaa myös rullan lopusta ruma pää pois. Nosta kapea osa ylöspäin ja paina se littaan. Nosta pellille.
8. Voitele pullat ja ripottele raesokeria niiden päälle.
9. Paista kopuja n. 10 minuuttia 225 asteessa kunnes ne ovat kauniin kullan ruskeita. Anna valmiiden kopujen jäähtyä hieman pellillä ennen kuin siirrät niitä tarjoiluastiaan.

Sitten vain naminami ja kylmää maitoa!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti