lauantai 31. elokuuta 2013

Tyrni-valkosuklaa hyydykekakku

Edellisessä kirjoituksessa olikin tämä kakku jo ryhmäkuvassa. Nyt saatte siihen reseptin. Ensimmäinen kerta kun tätä kakkua tehtiin ja onnistui hyvin. Tyrnikiilteen voimakkkuuden voi jokainen itse säätää!




Tyrni-valkosuklaa hyydeykekakku

200 g digestivekeksejä
75 g voita

4 dl kuohukermaa
300 g vanilijarahkaa
200 g valkosuklaata
5 liivatelehteä
½ dl vettä

n. 5 dl tyrnimehua
7 liivatelehteä


1. Voitele 24 cm irtopohjavuoka ja vuoraa se leivinpaperilla. 
2. Sulata voi. Murskaa keksit pussissa kaulimella tai tehosekoittimessa. Kaada voi murujen joukkoon ja sekoita hyvin. Painele keksiseos tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle käyttäen lusikkaa apuna. Laita jääkaappiin.
3. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa, jätä jäähtymään. Vaahdota kuohukerma isossa  kulhossa. Lisää kermavaahdon joukkoon vanilijarahka ja sekoita hyvin. Kuumenna ½ vettä lasissa mikrossa ja purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja tiputa ne kuumaan veteen, sekoita hyvin. Anna hetken jäähtyä. Kaada liivateseos sitten ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada sitten täyte keksipohjan päälle ja laita takaisin jääkaappiin hyytymään 2-3h.
4. Valmista kiille. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.Tee tyrnimehusta haluamasi vahvuista. Kannattaa kuitenkin jättää enemmän vahvaksi kuin laimeaksi. Kiehauta mehu kattilassa. Purista liivatteista ylim. mehu pois ja tipauta ne tyrnimehuun, sekoita hyvin, anna jäähtyä kunnolla. Jos kiilleneste on liian kuumaa kaadettaessa täytteen päälle, niin täytteeseen tulee ikävän näköisiä kuoppia ja siitä voi irrota pinnasta valkoista hyhmää, joka sekoittuu kiilteeseen ja sitten kiille on rumaa. Jäähtymisen jälkeen kaada kiille täytteen päälle. Laita takaisin jääkaappiin ja anna hyytyä ainakin kolme tuntia. Paras aina on jos pystyy tekemään hyydykekakut jo edellisenä päivänä.
5. Irrota kakku varovasti vuoasta ja poista leivinpaperit. Siirrä varovasti tarjoilualustalle ja koristele. Me käytettiin kookoshiutaleita. Tuoreet tyrnimarjat olisivat paras vaihtoehto.
6. Tarjoile ja nauttikaa!




Hyvää viikonloppua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti