torstai 22. elokuuta 2013

Porkkanakakku ala Hummingbird Bakery

Ensi lauantaina on ystäväni valmistujaisjuhlat ja sitä varten testasin tätä porkkanakakkua. Minua on sinne pyydetty leipomaan tosiaan ja teen muitakin herkkuja kuin vain porkkanakakun, mutta niistä lisää vasta juhlien jälkeen. Tämän kirjoituksen kuvissa ulkoasukin on testimuotoa.




Porkkanakakku
(määrät ovat 20cm kakkuvuokaan, itse tein pienemmän, vain 1/3)

300 g ruokokidesokeria
3 kananmunaa
3 dl auringonkukkaöljyä
300 g vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia ja ylimääräistä koristeluun
0,5 tl inkivääriä
0,5 tl suolaa
0,25 tl vanilija-aromia
300 g porkkanoita raastettuna
100 g kuorittuja saksanpähkinöitä polkottuina ja kokonaisina koristeluun (käytin mantelirouhetta)

Tuorejuustokuorrute
(riittää koko kakkuun)

600 g tomusokeria siivilöitynä
100 g suolatonta huoneenlämpöistä voita
250 g tuorejuustoa kylmänä
1-2 appelsiinin kuori raastettuna

1. Voitele 20 cm halkaisijaltaan oleva kakkuvuoka. ja laita uuni kuumenemaan 170 asteiseksi.
2. Mittaa kulhoon munat, öljy ja sokeri ja vatkaa sekaisin. Hitaasti lisää joukkoon jauhot, sooda, leivinjauhe, kaneli, inkivääri, suola ja vanilija-aromi. Sekoita oikein hyvin.
3. Raasta porkkanat ja paloittele pähkinät (tai käytä valmista rouhetta). Lisää taikinan joukkoon ja sekoita hyvin.
4. Kaada taikina kakkuvuokaan ja tasoita pinta. Paista uunissa 20-25 minuuttia (paistaessasi kakun kolmessa osassa tai jos teet vain1/3 tms), kunnes kakku on väriltään kullanruskea ja se tuntuu kimmoisalta. HUOM!jos paistat kakun yhdessä vuoassa kokonaisena niin paistoaika on silloin 1 h 40 min.
5. Anna pohjan jäähytä ensi vuoassa hetki ja sitten kumoa ritilälle jäähtymään kokonaan.
6. Valmista kuorrute. Mittaa kulhoon voi ja tuorejuusto kulhoon ja sekoita hyvin. Lisää tomusokeri erissä ja sekoita todella hyvin. Viimeiseksi lisää appelsiinin raastettu kuori.
6. Leikkaa kakku kolmeen osaan. Laita yksi pohja tarjoilu alustalle ja levitä sen päälle kuorrutetta ja tee toiselle kerrokselle samalla tavalla. Levitä loppu kuorrute kolmannen kerroksen pääle ja reunoille. Koristele manteleilla tai pähkinöillä ja sihtaa päälle kanelia.

Itse en tosiaan suuremmin tehnyt koristeluja, koska testasin vain makua :D Suosittelen kostuttamaan kakkua ainakin reunoilta hieman, riippuen paiston lopputuloksesta. Maku testin tulos: kehtaa tarjota juhlissakin.




Tarjoile ja nauttikaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti