Kastanjat voi valmistaa eri tavoin. Ylläty yllätys.. Kastanjassa on kaksi kuorta, jotka pitää poistaa ennen syöntiä. Kastanjat myöskin tarjoillaan useimmiten kypsennettyinä. Täältä englanninkielisiltä sivuilta saat käytännön ohjeet kastanjoiden valmistamiseen. Toinen bloggaaja on siitä jo kirjoittanut selvällä suomenkielellä ja tästä pääset lukemaan hänen ohjeensa. Itse tein melkein oikein keittämällä, mutta kuorin kovan kuoren päältä tietämättömyydessäni pois ennen kattilaan heittämistä. Kastanjat voidaan myös höyrystyskattilassa kypsentää noin 40 minuutissa.
Kastanjoita. |
Suklaakastanjapiirakka
Pohja
25 g vehnäjauhoja (jauhoja lisäsin itse ainakin muistaakseni noin 2 dl, koska muuten taikinasta ei tule muruista niinkkun ohje sanoi, että sen pitäisi sellaista olla)
25 g kaakaojauhoja
125 g suolatonta voita, huoneenlämpöisenä
85 g sokeria
1 keskikokoinen muna
Täyte
35 g suolatonta voita, huoneenlämpöisenä
35 g sokeria
1 keskikokoinen muna
60 g vehnäjauhoja
1 tlk leivinjauhetta
30 g kypsennettyjä kastanjoita paloiteltuina
35 ml kuohukermaa kylmänä
2 rkl kylmää vettä
90 g kastanja pyrettä (itse en tätä laittanut, koska sitä ei kumma kyllä ollut kaupassa)
Suklaa ganache
50 g maitosuklaata
50 g tummaa suklaata
190 ml kuohukermaa
1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele piirakkavuoka voilla. Piirakan saa hienommin esille pöytään jos käytät irtopohjapiirasvuokaa.
2. Valmista pohja. Laita kulhoon jauhot, kaakaojauhe, voi ja sokeri ja sekoita muruiseksi. (Ohjeen jauho määrällä taikinasta ei tule muruista.) Lisää muna ja sekoita uudelleen. Jos nyt haluat niin sekoita joukkoon lisää jauhoja, jotta pohjataikinasta tulee murotaikinamaisempaa. Ota taikina kulhosta ja sormin painele piirasvuokaan. Pane vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
3. Tee kastanjatäyte. Vaahdota voi ja sokeri kulhossa kuohkeaksi, lisää kananmuna ja sekoita hyvin. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja paloitellut kastanjat. Lisää kuivat aineet voi-sokerivaahtoon. Lopuksi lisää kerma ja vesi ja sekoita oikein hyvin.
4. Ota piirasvuoka jääkaapista. Jos käytät kastanja pyrettä levitä se pohjan päälle. Sitten kaada kastanjatäyte vuokaan ja levitä joka puolelle. Paista uunissa noin 20 minuuttia kunnes täyte on hieman kullanruskeaa. Anna jäähtyä. Jos täyte on oussut liikaa, ota sitä vähän pois, jotta suklaakerros mahtuu hyvin vielä täytteen päälle.
5. Valmista suklaaganche. Laita paloiteltu suklaa kulhoon. Kuumenna kerma kiehuvasksi varovasti ja kaada sitten kulhoon. Vispaa seosta, jotta siitä tulee sileää. Anna jäähtyä 10 min. Kaada ganache piirakan päälle. Laita vuoka jääkaappiin ja tarjoile jäähdytettynä. Ennen tarjoilua anna olla hetken huoneenlämmössä, jotta piirakkaa on helpompi leikata.
Eikun maistelemaan!
Ah, ja kyllä oliki hyvääää!! kiitos!!
VastaaPoistaKiitos ja olehyvä! :D Kerro kun taas makeanhammasta kolottaa!
Poista