tiistai 1. tammikuuta 2013

Piparkakkutalo

Hei kaikki ja oikein hyvää uutta vuotta! Itse juhlistimme uutta vuotta hyvän ruoan ja seuran kera. Joulupäivitykseni tulevat hieman myöhässä, mutta ehkä saatte ideoita ensi jouluksi. Tai vain silmäniloa tällä kertaa.

Tein jouluksi aika plajon kaikenlaista, mutta kuten usein kaikki herkut eivät ihan onnistuneet. Tein tryffeleitä, hedelmäsuklaata, mansikkamarmeladia ja fudgea. Niiden lisäksi tein kaksi pientä taatelikakkua, tiramisun makuisen joulukakun ja lumiukon suklaakakun. Kakkuja oli siksi noin monta, koska vein kaksi kotiin äidille ja kaksi tarjosin joulupäivänä Somerolla. Tämän päivityksen päätähtenä on kuitenkin piparkakkutalo. Otin aika vaikean tehtävän itselleni, mutta rakennusmestari J:n avulla saimme huvilan kasaan kera palohaavan. Myönnän heti etten itse ole ollut talon arkkitehti, mutta työtä siinä riitti silti aivan riittävästi. tein ensin yksinkertaisen annoksen piparitaikinaa ja kun aloin leikkaamaan talon osia ja paistamaan niitä, niin huomasin, että eihän tämä taikina riitä mihinkään. Ainakin kattoa ja päätyseiniä varten piti tehdä toinen annos ja siksikin, että saatiin Valmet-pipareita. Kun aloitin kokoamaan huvilaa, niin näin parhaaksi pyytää avukseni J:n. Tiesin, että omat hermoni ei kestäisi tätä kokoamisen jännitysmomenttia, joten J riensi avukseni. Yhdessä onnistuimme ja mielestäni kolmanneksi piparkakkutalokseni tämä on ihan hyvin onnistunut.

Nyt saatte nauttia vuosisadan vaihteen huvila- piparkakkutalon kuvista. Joulupäivityksiä tulee tämän lisäksi vielä lisää. Älkää eksykö blogista :)Hyvää 1. viikkoa kaikille!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti