sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Macaron-leivokset

Huh huh! Se oli aikamoista leivontaa. Oikeastaaan sitä parhaimmillaan. Ensin epäonnistutaan ja sitten onnistutaan. Kokeilin macaroneja ensimmäisen kerran viime kesänä. Eivät onnistuneet. Tein ne silloin Kinuskissan ohjeella. Taikinan teko vaiheessa mielestäni olin onnistunut, mutta paisto ei onnistunut. Omaa tyhmyyttä sekin vain oli. Olisi pitänyt vain laittaa hetkeksi leivokset vielä takaisin uuniin. Eilen päätin kokeilla macaroneja oikein ostamani Macaron-leivokset kirjan avulla. Totaali floppi. Tarkoituksena oli tehdä pistaasimacaroneja, mutta ne menikin roskikseen. Taikinasta tuli liian vetelää, joten pursottaessa pellille tapahtui leviäminen. En halunnut luovuttaa, joten aloitin alusta. Kokeilin uudestaan Kinuskikissan reseptiä. Aine määrät olivat aivan eri, mutta tuli sitä taikinaakin hieman enemmän. Kinuskikissan reseptiin lisäsin vain jauhettuja pistaasipähkinöitä noin 0,5 dl ja vihreää elintarvikeväriä punaisen sijasta.

Muistakaa aina jos haluatte tehdä erimakuisia macaron-leivksia: kuivat makuainekset, kuten tee, kahvi, sitrushedelmienkuori ja pähkinärouheet/jauheet sekoitetaan manteli-tomusokeriseokseen ja nestemäiset makuaineet, kuten vanilijauute ja sitruunankuori sekoitetaan valkuaisvaahtoon.

Eli siis, tämänkertainen leivonnaiseni on pistaasimacaron suklaatäytteellä. Kuvia!














Hyvää loppiaista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti