sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Persikka-suklaamarenkipiirat

Hei, ja hyvää sunnuntaita! Pitkästä aikaa taas kirjoittelen. Johtuu kai siitä kun ei niin usein tule leivottua. Toisin sanoen, ei kahden ihmisen tarvitse kuluttaa sokeria ja voita niin paljon jos emäntä viikottainkin leipoisi. Kuitenkin ajattelin ryhdistäytyä, kuten aina, ja viikottain jotain pientä leipoa ja tänne sitten sen jakaisin. Katsotaan. Mitään en lupaa.




Persikka-suklaamarenkipiiraat

Murotaikina-pohja

85 g tomusokeria
175 g voita huoneenlämmössä kuutioituna
4 kananmunan keltuaista
350 g vehnäjauhoja

Täyte

2-3 persikkaa tai nektariinia
25 g voita

Marenki

2 valkuaista
n. 0,5 dl sokeria
50 g tummaa suklaata


1. Valmista pohja. Laita isoon kulhoon tomusokeri ja huoneenlämpöinen voi. Sekoita ne sähkövatkaimella. Lisää joukkoon keltuaiset ja hieman jauhoa. Sekoita hyvin ja sitten lisää loput jauhot. Lopuksi käsin tee taikinasta esim. pallo tai pötkö, kääri kelmuun ja laita jääkaappiin odottamaan (n. 30 min.) Laita uuni lämpenemään 190 asteeseen.
2. Voitele muffinivuokan 9 koloa. Ota jääkaapista pohja, poista kelmu. Kauli taikina melko ohueksi ja ota siitä pyöreällä muotilla 9 palaa ja upota ne muffinivuoan koloihin. Laita pohjien päälle leivinpaperia ja niiden sisään kuivattuja herneitä, jottei voipohjainen taikina valahda alas uunissa. Laita uunin keskutasolle paistumaan 10 minuutin ajaksi. 
3. Poista persikoista siemenet ja paloittele hedelmäliha. Laita persikat pieneen kattilaan voin kanssa. Voit lisätä hieman sokeria jos haluat. Kuumenna persikoita kunnes ne ovat pehmeitä. 
4. Ota pohjat uunista pois ja ota leivinpaperi ja herneet niiden päältä pois. Laita takaisin uuniin 2-4 min  tai kunnes pohjat ovat kuivia ja kauniin värisiä. Ota pois uunista.
5. Lusikoi pehmentyneet persikat pohjien päälle. 
6. Sulata suklaa mikrossa varovasti tai vesihauteessa. Valmista marenki. Laita valkuaiset täydellisen puhtaaseen kulhoon ja vatkaa ne kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri ja jatka vatkaamista. Marenki on valmista kun hieroessasi sitä sormiesi välissä siinä ei enää tunnu sokerikiteet. Sekoita kevyesti suklaa. Suklaasta jää marenkiin marmorikuvio. Pursota tai lusiko suklaamarenki täytteen päälle. 
7. Paista vielä uunissa n. 5-7 min, kunnes marenki on hieman ruskettunut tai se on kypsää. Ota pois uunista ja anna jäähtyä muffinipellillä. Pohja saattaa mennä herkästi rikki jos ne nostaa pellistä pois lämpiminä. Käytä apuna esim veistä. 
8. Tarjoile ja nauti. 


Niin... helposti halkeavat...






Ei välttämättä kauneudella pilattu leivonnainen, mutta hyvän makuinen! 

Kaikille hyvää alkavaa viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti