tiistai 10. helmikuuta 2015

Mustikka-vaniljamuffinit

Moido!

Viime viikoksi värkkäilin mustikkamuffineita kun äiti ja isä tulivat ilokseni tänne maalle. Reseptin olen ottanut kirjasta Minileivonnaiset. Edellinenkin ohje on samaisesta kirjsta. Alkuperäinen ajatushan minulla oli, että tekisin tuosta kirjasta kaikki ohjeet valitsemassani järjesryksessä 1 per viikko. Katsotaan.

Itseltäni tämä leivontakerta ei ollut aivan paras ja onnistunein. Käytin pakastemustikoita ja arvatahan voi vain mitä niiden kanssa käy. Ne ehtivät sulaa liikaa ja sekoittaessani ne taikinaan, ne värjäsivät taikinan mustikan siniseksi. Lopputuloksen tuoreilla mustikoilla tulisi olla vaalea muffini sinisillä pilkuilla, Itselläni tulos oli , kuten kuvasta näkyy, tumma.

Vuokien sijaan käytin leivinpaperia. 
Ohje oli helppo ja sähkölaitteita ei tarkinnut käyttää ollenkaan. Lopputulos (jos ei lasketa pakastemustikoiden tuomaa haittaa mukaan) oli hieman vaillinainen. Helppo ja nopea, ei makuelämys.


Mustikka-vaniljamuffinit

125 g jauhoja
2 tl leivinjauhetta
70 g hienoasokeria
85 g mustikoita (TUOREITA)
2 tl vanilijauutetta
1 muna
1,25 dl piimää (itse käytin maitoa)
2 rkl kasviööljyä
vaniljasokeria koristeluun




1. Laita uuni lämpeämään 190 asteeseen. Ota esille kaksi minimuffinipeltiä. Leikkaa leivinpaperistan. 10x 10cm kokoisia neliöitä ja taittele ne peltien vuokiin. Ne eivät välttämättä pysy vuoissa ennen kuin laitat taikinaa niihin.
2. Oat kulho ja laita siihen jauhot ja leivinjauhe. Sekoita joukkoon sokeri. Vatkaa toisessa kulhossa sekaisin vanilijauute, piimä, muna ja öljy. 
3. Kaada piimäseos jauhojen joukkoon ja yhdistä aineet, mutta älä vatkaa, sekoita hellästi. Lisää mustikat ja sekoita.




4. Kaada tai lusikoi taikinaa pellin koloihin. Taikinaa tulisi olla pellin pintaan asti. Ripottele pinnalle vanilijasokeria. Paista uunissa 15 min tai kunnes muffinit ovat kaunnin värisiä ja kypsiä. 
5. Anna leivosten jäähtyä vuoissa hetken ja nosta ne sitten ritilälle. 
6. Tarjoile ja nauti!









Osan paistoin puuhellassa ja ne saivat  hieman liikaa väriä. 

"Hauhau! Menkääs katsomaan Suomen parasta leipomoa!"

Hyvää tiistaita ja viikon jatkoa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti