perjantai 30. marraskuuta 2012

Valkosuklaa-kardemummakakku

Tänään perjantaina leivoin kakun ihan vain sen takia, että halusin leipoa kakun. Ja nimenomaan normaalista poikkeavan kakun. Tai ei siinä kakussa mitään kummaa ole, vaan en itse ole ennen tehnyt tämän tyylistä kakkua. Tämä kakku on enemmänkin maustekakkua muistuttava. Oikeastaan voidaan ajatella, että kakku on sen kunniaksi, että tänään palautin kaikki tarvittavat paperit, jotta valmistun vajaan kuukauden päästä. Jei! Kakusta tällä kertaa saa nauttia äiti ja isä. Huomenna on luvassa lisää leivontaa, sillä meidän luokalla on viimeistä kertaa (ainakin kouluaikana) pikkujoulut. Mitä sinne teen paljastuu todennäköisesti sunnuntaina. Tänään leipomani kakun resepti on kirjasta jonka ostin hiljattain. Yritän hieman selventää ohjetta, koska se oli osittain kummallinen ainakin minun ajatuksenjuoksulle.

Valkosuklaa-kardemummakakku
8 hengelle

130g huoneenlämpöistä suolatonta voita ja hieman vuoan voiteluun
1½ tl jauhettua kardemummaa
170g vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
100g valkosuklaata paloina
130g sokeria
2 kananmunaa
1 tl vaniljaesanssia
n. 1 dl vettä

Täyte
100g valkosuklaata paloina
1 dl kuohukermaa
2 tl ruusuvettä (itse en käyttänyt)

Kuorrute
150g tomusokeria sihdattuna
tilkka vettä 

1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Ota 20 cm kakkuvuoka ja voitele sen reunat sekä vuoraa pohja leivinpaperilla. 
2. Sekoita leivinjauhe ja kardemumma vehnäjauhojen joukkoon.
3. Pane valkosuklaa ja puolet sokerista monitoimikoneeseen/tehosekoittimeen ja tee aineksista mahdollisimman hienoa jauhoa. Keitä vesi ja jäähdytä siitä 2 rkl. Kaada 2 rkl vettä hiljalleen suklaa-sokeriseokseen. Anna koneen käydä/sekoita kunnes suurin osa seoksesta on sulanut.
4. Lisää loppu sokeri ja voi ja sekoita aineet sileäksi seokseksi. Lisää kananmunat yksitellen, vehnäjauhoseos ja vanilijauute ja sekoita ainekset hyvin.
5. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista uunin alatasolla n. 25-30 minuuttia. Tarkista puutikulla. Anna valmiin kakun jäähtyä muutaman minuutin ajan vuossa ja sen jälkeen kumoa ritilän päälle.
6. Valmista täyte. Pane suklaa kulhoon. Kiehauta kerma ja ruusuvesi kattilassa. Kaada suklaan päälle, anna olla hetki ja sitten sekoita kevyesti kunnes seos on sileää. Jäähdytä täyte kokonaan jääkaapissa. Vatkaa seosta kunnes se on paksuuntunut.
7. Leikkaa kakku kahteen osaan. Levitä täyte alimmalle pohjalle ja nosta toinen puolisko sen päälle.
8. Siivilöi tomusokeri kulhoon ja lisää 1½-2 rkl vettä joukkoon. Seoksen tulee olla notkeaa, mutta peittävää. Kaada seos kakun päälle ja anna se valua reunojen yli, jos on valuakseen.
9. Nauti!







 Minulle kävi osittain huonosti kakun kanssa. Kuten kuvista näätte, niin kakku ei ole kupera vaan se on keskeltä kovera. Johtuu siitä, että uuni jota käytin ei ole ihan paras toiminnaltaan tätä nykyä. Tosin kakku oli uunissa yli aikaa, mutta sekään ei riittänyt. Pohja ei kuitenkaan jäänyt niin raa'aksi, että se olisi haitannut makua. Ainoa seikka, joka haittasi makuelämystä oli sokerikuorrutus. Ensi kerralla jätän sen pois ja annan kakulle hennon tomusokerihunnun. Täyte ja pohja sointuvat maultaan hyvin yhteen.

Loppujen lopuksi kakku oli myös päivän jälkiruoka. Olen tälläkin hetkellä vanhempieni luona ja isä oli illan työpaikan juhlissa, joten äiti piti ruokkia. Meillä menee niin päin keittiövuorot, että se on aina isällä. Paitsi silloin kun isukki on työmatkalla. Silloin minä aina joskus astun kuvaan ja tarjoan äipille ruokaa. Tänään laitoin spagettia tomaatti-yrtti-kermakastikkeella ja pinaatti-kanaa. Ei sekään niin pahaa ollut. Saatte nähdä kuvan. Ei ihan ravintolatason annos, mutta saa kelvata. Ainakin tuli lautanen tyhjäksi.








 Hyvää loppu vuorokautta ja viikonlopun alkua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti