sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Syntisen hyvä suklaakakku

Luokan pikkujouluista selvitty kotiin ehjin nahoin! Oli oikein mukavat pippalot. Hangessa käytiin ja kovimmat saunojat kesti saunassa ainakin  kolme tuntia. Leivoin pirskeisiin pasteijoita ja suklaakakun. Kyselin aikaisempaa viikolla toivomuksia kakkua varten, niin toivomuksina oli suklaa, valkosuklaa, vadelma ja juustokakku. Toiveista toteutui 2,5. Suklaa, vadelma ja juustokakusta hyydykekakun ominaisuus. Kakun ohje on otettu minun suklaakirjasta (Suklaa - 365 vastustamatonta makuelämystä, nro 88). Kakkuun tulee kaakaojauheella maustettu digestivekeksi-pohja, mutta muutan hieman kirjan ohjetta, koska siinä ei mielestäni ollut hyvät suhteet keksin ja voin välillä. Täten pohja ei ollut tarpeeksi kiinteä, vaan helposti murustui. Huomatkaa myös, että kakusta ei tule paksu, se on  melko matala. Se ei kuitenkaan haittaa, koska täyte on todella suklainen ja jos sitä olisi liikaa, niin omasta mielestäni se olisi liian tuhtia. Tämä kakku ei välttämättä sovellu perheen pienempien makumaailmaan. Kakun voi tehdä perinteiseen irtopohjavuokaan tai irtopohjaiseen piirakkavuokaan. 

Syntisen hyvä suklaakakku

Pohja
180g digestive-keksejä
75g voita sulatettuna
2 rkl kaakaojauhetta

Täyte
2 dl kuohukermaa
1 tl vanilijaesanssia
200g tummaa suklaata paloiteltuna
300g vadelmia kevyesti murskattuna
2 munaa eroteltuna
kaakaojauhetta koristeluun

1. Laita vuokasi pohjalle leivinpaperia ja voitele vuoan reunat.
2. Sulata suklaa. Laita keksit minigrip-pussiin ja painele ilmat pussista ja sulje pussi. Murskaa keksit kaulimen avulla. Kaada sula voi pussiin ja sekoittele puristelemalla pussia, lisää kaakaojauhe ja sekoita keksi-voiseokseen. Painele keksimurska vuoan pohjalle ja nosta vuoka jääkaappiin.
3. Ota esille kattila (mieluiten non-stick) ja kuumenna siinä kerma, vanilijaesanssi ja suklaa. Kuumenna seosta vain sen verran, että suklaa sulaa. Jos suklaa ja nesteet erottuvat, täytyy vaihe tehdä alusta uudelleen. Nosta kattila pois levyltä ja sekoita seos tasaiseksi. Anna jäähtyä. 
4. Ota vuoka jääkaapista ja levitä vadelmat sen päälle.
5. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita keltuaiset jäähtyneeseen suklaaseokseen puulusikalla ja yhdistä suklaa ja valkuaisvaahto nostellen kevyesti. Kaada seos vuokaan vadelmien päälle.
6. Laita kakku jääkaappiin ja anna hyytyä ainakin 2 tuntia. Suklaa jäähtyessään "hyydyttää" täytteen. 
7. Ota kakku j.kaapista, siirrä tarjoilu alustalle ja koristele kakku sihtaamalla kaakaota sen päälle.
8. Nauti!

Sen lisäksi, että laitan kakusta kuvia, näytän uusimmat laivonta aiheiset kirjani, jotka ihan vahingossa ostin. Pahoittelen huono laatuisia kuvia.Pohja murenee murenemistaanKustantaja: Moreeni


Kustantaja: Gummerus

Hyvää tanssifinaali-iltaa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti