torstai 15. marraskuuta 2012

Kahden suklaan keksit

Tein jo eilen ensimmäiset kahvipöydän antimet suurta juhlapäivää varten. Tein kaksinkertaisen taikinan, jotta keksejä on tarpeeksi. Tein samalla myös Äidin pursokkeita, joista kirjoitin aikaisemmin. Kerrankin ajattelin tehdä näistä minun kestosuosikki kekseistä kauniimman näköisiä. En edes ennen ollut tavallaan tekovaiheessa miettinyt lopputuloksen ulkonäköä, mutta nyt kun näitä oikein tarjotaan muille niin täytyy panostaa. Nämä suklaakeksit on erittäin helppo tehdä. Sopivat vaikka siis pikkuisten leipureiden tekemiksi.

125 g voita, huoneenlämpöisenä
1 tl vaniljaesannssia
75 g (reilu 1dl) fariinisokeria
5 rkl hienosokeria
1 muna kevyesti vatkattuna
185 g (n. 3 dl) vehnäjauhoja
1 rkl kaakaojauhetta
100 g tummaa suklaata rouheena
100 g valkosuklaata rouheena

1. Kuumenna uuni 180 C ja ota esille kaksi pelliä ja laita niihin leivinpaperi.
2. Vaahdota voi, vanilijaesanssi ja molemmat sokerit suurehkossa kulhossa sähkövatkaimella. Lisää muna ja sekoita hyvin. Lisää joukkoon jauhot ja kaakaojauhe metallisella lusikalla sekoittaen.
3. Tee käsin taikinasta pieniä palloja, litistä ne ja siirrä pellille. Jätä taikinakiekkojen väliin tilaa, koska ne leviävät uunissa.
4. Paista keksejä 10-12 minuuttia. Anna keksien jäähtyä pellillä 10 minuuttia ennen kun siirrät ne ritilälle jäähtymään kokonaan.
5. Njuta!

Suklaarouhe puuttuu. Kaakaojauhe on sekoitettu vehnäjauhoihin.

Menossa uuniin.

Auts, me paistutaan!





Makoista iltaa!

1 kommentti: