sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Valkosuklaa-mansikka hyydykekakku

Kesäpartyihin  hyvin kesäistä jälkkäriä. Hyvin perus hyydykekakku tuoreilla mansikoilla ei voi olla huonoa! Mansikatkin olivat vielä niin pieniä ja söpöja, mutta maistuvia.



Valkosuklaa-mansikka hyydykekakku

Pohja
200 g mansikkadominoita
50 g voita

Täyte
2,5 dl kuohukermaa
200 g vanilijarahkaa
200 g valkosuklaata
2 kpl liivatelehteä
3 rkl mansikkamehua

Kiille
5 dl mansikkamehua
7½ liivatelehteä

1 l tuoreita mansikoita

1. Valmistele 24 cm irtopohjavuoka (rasvoita ja leivinpaperita). Perkaa ja puolita kaikki mansikat.
2. Murskaa keksit. Sulata voi. Kaada voi keksimuruihin ja sekoita. Painele massa vuoan pohjalle. Asettele pohjan päälle kaksi ympyrää puolikkaita mansikoita. --> jääkaappiin


3. Tee täyte. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata valkosuklaa. Vaahdota kerma, lisää vanilijarahka ja sula valkosuklaa. Kiehauta 3 rkl mehua mikrossa ja sulata liivatelehdet siihen. Anna liivatenesteen jäähtyä kunnolla. Lisää se sitten koko ajan sekoittaen täytteen joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään noin 1,5h.
4. Asettele loput mansikat täytteen päälle haluamasi kuvioon.


5. Valmista kiille. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta 1,5 dl mehusta ja liota siihen liivatteet. Yhdistä mehut. Kaada kiille kakun päälle varovasti. --> jääkaappiin 1-2 h.





Tarjoile ja nauttikaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti