maanantai 20. toukokuuta 2013

Suklaa-kirsikkakakku

Parhaille tytöille oli aivan pakko leipoa kakku. Siitä tuli lopulta syntymäpäiväkakku. Kakku on täydellisen suussa sulavaa ja todella helppo valmistaa. Tätä kakkua ei tarvitse/voi täyttää sillä se on hieman kuin mutakakku. Ohjeessa oli tehty kuorrutteeksi suklaaganache, mutta itse vaihdoin sen suklaa-appelsiinivoikreemiin. Sekin toimi mielestäni hyvin.

Alkuperäinen kakku. Harmi kun vielä ei saa tuoreita kirsikoita.

Suklaa-kirsikkakakku
20 cm

250 g suolatonta voita
200 g suklaata
350 g sokeria
5 keskikokoista kananmunaa
1 tl vanilija-aromia
100 g kirsikoita, joita on marinoitu yön yli 5 rkl :ssa vuosikerta portviinissä
140 g vehnäjauhoja

Kuorrute

175 g voita huoneenlämpöisenä
300 g tomusokeria
1 vanilijatangon siemenet
100 g suklaata
2 appelsiinin kuori raastettuna

1. Laita uuni kuumenemaan 160 asteeseen. Voitele ja vuoraa valmiiksi 20 kakkuvuoka. Mittaa kaikki ainekset valmiiksi. 


Reunat voi leikata hieman matalammiksi.

 2. Sulata suklaa joko varovasti mikrossa tai vesihauteessa. 
3. Laita voi ja sokeri kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella kunnes vaaleaa ja kuohkeaa. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita kunnes ne ovat kaikki sekoittuneet hyvin. Kaada sulatettu suklaa joukkoon ja sen jälkeen lisää vanilija-aromi. Lopuksi lisää kirsikat liemineen (itse käytin kaupasta ostettavia sokeriliemikirsikoita). Siivilöi jauhot taikinaan ja sekoita joukkoon varovasti.
4. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista sitä 55-70 min. Riippuu kuinka kiinteän haluat kakusta. Jäähdytä sitten hetki vuoassa ja sitten siirrä jäähtymään lopullisesti ritilän päälle. Saattaa olla, että kakku lässähtää keskeltä hieman.   
5. Kun kakku on jäähtynyt tee kuorrute. Sulata suklaa ja jätä jäähtymään. Laita voi kulhoon ja pehmennä sitä sähköisesti noin minuutin ajan. Lisää tomusokeri ja sekoita ensin hiljaisella ja sitten kovaa kunnes aineet yhdistyvät noin 3 min ajan. Erottele vanilijansiemenet tangosta ja lisää joukkoon, sekoita. Raasta appelsiinin kuori ja lisää kreemiin. Lopuksi kaada joukkoon suklaa ja sekoita hyvin.
6. Kuorruta kakku kreemillä haluamallasi tavalla. Itse käytän palettiveistä. Loppu kreemin voit pursottaa kakun päälle koristeellisesti. 

Tällä kertaa itselläni koristelu oli hieman huonoa laatua... Mitä tästä opimme? Älä kuorruta kiireessä.

 

Ei kauhean hienostuneita nuo suklaakikkarat...






Tarjoile ja nauti hyvien ystävien kera!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti