perjantai 17. toukokuuta 2013

Lucious Lemon Cake

Ette arvaa missä taannoin kävin...? No kävelin kirjakauppaan sisään. Piti mennä katsomaan, että onko siellä aikaisemmin lehdestä bongaamaani rintamamiestalon remonttikirjaa. Kyllä siellä sekin oli ja sata muuta. Vahingossa kuitenkin eksyin leivontakirjojen osastolle ja löysin sieltä aarteen. Mich Turnerin opas täydellisten kakkujen koristeluun. Jos tahdotte mennä katsastamaan niin koko nimi on Mich Turner's Cake Masterclass - The Ultimate Guide to Cake Decorating Perfection (Jacqui Small, 2011). Kirjaa ei ole käännetty suomeksi. Tämä oli yksi niitä kirjoja, mitä ilman ei voi poistua kaupasta. Joten lähdin siis sen kanssa. Nyt ensimmäisenä kokeilen hänen ohjeellaan sitruuna kakkua. Ja tietenkin uunissa paistettava kakku, sopii tähän päivän teemaan, että on joka puolella aivan älyttömän lämmin. Nyt sitten on sisälläkin kesä :D





Lucious Lemon Cake
20 cm vuoka 

350 g suolatonta voita
350 g sokeria
350 g erikoisvehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
6 keskikokoista kananmunaa
4 sitruunan raastettu kuori
150 ml maitoa
2 tl vanilija-aromia

Siirappi"kuorrutus"

4 sitruunan mehu
150 g kidesokeria

Huom! Kaikkien ainesten on  hyvä olla huoneenlämpöisiä.

1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Voitele ja vuoraa leivinpaperilla 20 cm kakkuvuoka. Jos käytät irtopohjavuokaa, niin vuoraa vuokaan lisää korkeutta.


2. Laita kulhoon voi ja sokeri. Vatkaa sähköisesti niin kauan kunnes vaaleaa ja kuohkeaa. Lisää kaikki loput ainekset ja sekoita melko löysäksi kakkutaikinaksi. Kaada kakkuvuokaan ja paista 1 h 10 min. Tarkista kypsyys tikulla kakun keskeltä.
3. Heti kun olet laittanut kakun uuniin sekoita siirappin ainekset, eli sitruunamehu ja kidesokeri. Sekoittele välillä kunnes sokeri on liuennut mehuun.
4. Ota kakku pois uunista ja tee siihen tikulla reikiä. Varmista, että yletyt tikulla aina pohjaan asti. Kaada siirappi siivilän läpi kakun päälle. Pyri kaatamaan tasapuolisesti joka puolelle. Anna jäähtyä. Siirrä kakku ritilälle.



5. Kun kakku on täysin jäähtynyt leikkaa se kolmeen kerrokseen. Valmista täyte.

Täyte
Sitruunakreemi

175 g suolatonta voita
300 g tomusokeria
1 vanilijatangon siemenet
175 g lemon curdia

6. Vatkaa voita sähkövatkaimella pehmeäksi. Lisää tomusokeri, vatkaa ensin hiljaisella ja sitten kovalla teholla kunnes seos on "kevyttä" ja ilmavaa. Sekoita joukkoon vanilijansiemenet. Lopuksi lisää lemon curd. Sekoita hyvin.

7. Aseta kakun alin kerros tarjoilualustalle ja levitä sen päälle sitruunakreemiä. Aseta sen päälle toinen kerros jne. Koristele kakun pinta tomusokerilla.

Tarjoile ja nauti! 









Huomaa vielä, että kakku kannattaa tehdä samana päivänä kuin aiot tarjoilla sitä. Jos teet kakun edellisenä päivänä niin kakku voi mennä kasaan jonkin verran.

Huomenna leivotaan 24v. synttärikakku!

Hyvää viikonloppua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti