sunnuntai 10. marraskuuta 2013

World of Warcraft-kakku

Tämän kakun tein isojen miesten iloksi, kun he olivat täällä meillä pelailemassa ja katsomassa Blizzconeja. Hmm... Mielelläni heille leivoin! Kun he ovat tuolla alhaalla, niin voinkin rauhassa yläkerrassa kirjoitella blogia. Kakku on melko tuhti, koska pohja on melko kiinteä, mutta mehevä ja välissä on vanilijatuorejuustotäytettä. Kakkupojan ja täytteen ohjeet ovat huippuleipuri Mich Turnerin kirjasta Cake Masterclass. Makuja lisää tuo murukuorrutuksen ruusuvesikreemi. Kakku on tosiaan koristeltu WoW:iin kuuluvalla horde-logolla. Niiden kavereiksi tilattiin banaanikuppikakkuja, joissa olisi tietyn väriset pursotukset (seuraavassa päivityksessä).



Kakkupohja

200 g voita
85 g kaakaojauhetta
140 g vehnäjauhoja
200 g sokeria
4 kananmunaa
2 rkl maitoa

Kaikkien aineksien tulee olla huoneenlämpöisiä!
Tein kaksi kakkupohjaa, koska kakusta tulee yksinkertaisena vain kaksi kerrosta.

1. Laita uuni kuumenemaan 160 asteeseen. Voitele ja vuoraa leivinpaperilla kakuvuoka 20 cm.
2. Laita kaikki ainesosat kulhoon ja vatkaa niitä sähkövatkaimella noin 8-10 minuuttia, kunnes taikina on "kevyttä ja ilmavaa".
3. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista sitä n. 55 min. Testaa tikulla jo hieman ennen. Ota pois uunista ja anna jäähtyä hetken vuossa ennen kuin nostat sen ritilälle jäähtyään kokonaan.
4. Kun kakku on jäähtynyt kokonaan leikkaa se kahteen osaan.


 
Tuorejuusto täyte
(määrä riittää kahden kakun väliin)

800 g maustamatonta tuorejuustoa (Mascarpone paras vaihtoehto)
270 g sokeria
2 vanilijatangon siemenet

1. Vatkaa sähkövatkaimella juusto ja sokeri sekaisin kunnes se on ilmavaa.
Halkaise vanilijatangot pitkittäin ja kaavi siemenet pois ja lisää tuorejuuston joukkoon. Sekoita kunnolla.



Kakun  kokoaminen:

1. Aseta toisen kakun ylempi puoli alassuin tarjoilualustalle.
2. Levitä sen päälle hyvä määrä täytettä.
3. Laita täytteen päälle seuraava kakkupohja, levitä täytettä. Jatka kunnes viimeinenkin kakkupohja on paikallaan. 
4. Vie kylmään.


Tee murukuorrutus:

Tähän voit käyttää voikreemiä (tai vaikka vain hilloa). Kreemillä kuorruta kakku ohuesti sivuilta ja päältä. Näin marsipaani tai sokerimassa saavat hyvän tarttumapinnan kakkuun. Itse käytin varastossani olevaa ruusuvesikreemiä, Voit valita maun itse.

Perus voikreemi:

175 g voita
300 g tomusokeria
1 rkl maitoa
(1-2 rkl vanilija-aromia)

Murukuorrutettu kakku ja välineet kuorruttamista varten.

Kakun koristelu:

1. Käsilläsi vaivaa/alusta mustaa marsipaania kunnes se on pehmeää ja muotoutuvaa.
2. Kauli se tarpeeksi isoksi ympyräksi. Se ei saa myöskään olla liian paksu tai liian ohut. Käytä tomusokeria alustalla, jotta marsipaani ei jää kiinni.
3. Varovasti hivuta kätesi marsipaanin alle ja nosta se vauhdikkaasti kakun päälle (keskelle). Tasoita reunat ja pyri välttämään laskoksia.
4. Pehmennä punainen marsipaani ja kauli se. Käytin vain puolikkaan pötkön. Ota mallisapluuna ja terävällä työkalulla leikkaa kuvio. Nosta kakun päälle. 
5. Lisöksi tein kakun ympärille mustasta marsipaanista kiviä.

Kakku on nyt valmis!








   Tarjoile ja nauttikaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti