maanantai 15. huhtikuuta 2013

Suolaiset tuulihatut

Maanantain ratoksi opettajainkokoukseen purtavaa. Toivomuksena oli marjamuffinssit ja jotain suolaista. Marjamuffinit tein jo testatulla superhyvällä reseptillä ja suolaiseksi palaksi muodostui sitten nuo tuulihatut. Tietenkin suolaisella täytteellä. Olen laittanut ennenkin tänne blogiin tuulihattuohjeen, mutta laitan vielä kerran.

Tuulihatut 
n. 32 kpl

3 dl vettä
100 g voita
2 dl vehnäjauhoja
3 kpl kananmunia

1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Valmistele kaksi uuninpeltiä leivinpaperilla. 
2. Laita kattilaan vesi ja voi, kiehauta. Lisää seokseen jauhot. Keitä seosta kunnes se irtoaa kattilan reunoista. Kannattaa sekoittaa puuhaarukalla väkevästi. Ota seos liedeltä. 
3. Lisää kananmunat yksikerrallaan. Sekoita jokaisen lisäyksen jälkeen kunnolla. Sekoita vielä sen verran, jotta taikina on sopivan kiinteää. 
4. Pursota tai tee kekoja pellille. 
5. Paista uunissa ensin 225 asteessa 20 min ja sen jälkeen laske lämpötila 200 asteeseen ja paista vielä 10 min. Uuninluukkua ei tarvitse avata ollenkaan paiston aikana.
6. Ota pois uunista. Tee pieni reikä terävällä veitsellä, jotta höyry pääsee ulos. Voila!

Täyte

2 ½ dl kuohukermaa
200 g ruohosipulituorejuustoa
120 g smetanaa
1 paprika
1 nippu ruohosipulia

1. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon huoneenlämpöiset smetana ja tuorejuusto. Silppua ruohosipuli ja paprika ja lisää kulhoon. Pursota tai annostele lusikoilla tuulihattujen väliin.















Onnekasta viikkoa! Nyt sateeseen lenkille. Hop Hop!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti