lauantai 9. marraskuuta 2013

Pienet sitruunakuppikakut

Täytyy sanoa heti alkuun, että minua oikein nolottaa! Olen viimeksi syyskuussa päivittänyt tänne blogiin, hyi minua. No kaikenlaista on ollut meneillään... Onneksi edes nyt pääsen taas vauhtiin. Sitruunakuppikakut tein muutama viikko sitten, mutta muistelen niitä edelleen vesi kielellä. Herkuttelin niitä hyvän ystäväni kanssa hänen syntymäpäivänsä kunniaksi. Lähi päivinä tulee lisää juttuja, koska tänä viikonloppuna on tarkoitus leipo lisää kuppikakkuja ja suklaakakku.




Pienet sitruunakupikakut
8 minimuffinia

Kuppikakkuihin

100 g suolatonta voita
100 g sokeria
100 g erikoisvehnäjauhoja
2 kananmunaa
1 sitruunan raastettu kuori
1 sitruunan mehu + 40 g sokeria
3-4 rkl lemon curd- tahnaa

Voikreemiin

150 g suolatonta voita
225 g tomusokeria
2 rkl lemon curd- tahnaa

1. Laita uuni kuumenemaan 160 asteeseen. Laita 8 paperivuokaa 12-paikkaiseen minimuffinivuokaan.
2. Vaahdota sokeri ja voi vaaleaksi viiden minuutin ajan. Lisää kananmunat yksi kerrallaan. Lisää varovasti jauhot ja sitruunankuoriraaste ja sekoita. 
3. Jaa taikina vuokiin ja paista niitä 18-20 min. Ota pois uunista ja anna jäähtyä hetken. 
4. Sekoita sitruunamehu ja sokeri. Voitele kuppikakut sitruunamehulla silikonisen sudin kanssa. Anna jäähtyä kokonaan. 
5. Laita pursotinpussiin lemon curd- tahnaa ja pursota kuppikakkujen sisään. Tähän tarvitset erikoisemman tyllan. Voit myös kaivertaa kuppikaukusta päältä hieman pois, lisätä lusikalla tai perustyllalla sirtuunatahnan ja laittaa kannen takaisin paikalleen.
6. Valmista voikreemi. Vatkaa voi ja tomusokeri sekaisin. Vatkaa 5-10 min, lisää sirtuunatahna. Pursota haluamallasi tavalla kreemiä kuppikakkujen päälle. Voit lisätä vielä haluamasia koristeita.

tarjoile ja nauttikaa!






Hyvää lauantai iltaa kaikille! Ja muistakaa kaikki isää huomenna!

Lähi päivinä tulossa: Barbie-kakku ja Starcraft-kakku.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti