Me nautimme aina silloin tällöin itsetehtyjä hampurilaisia. Ne ovat maukkaita, helppoja ja paljon terveellisempiä kuin eineshampparit tai hesen tuotteet. Tällä kertaa täytteenä oli pulled porkia, salaattia ja hieman creme fraichea ja ketsuppia tietty. Pulled porkin ohjeen löydät täältä! Sämpylät tein itse ja se olikin hyvä veto, koska ne ovat paljon mieluisamman tuntuisia kuin kaupasta ostetut. Koostumus on kuohkea ja tiivis samaan aikaan, ei mitään höttöä. Sämpylät on helppo valmistaa ja melko nopeastikin se käy!
Hampurilais-sämpylät
n. 16 kpl
50 g hiivaa
½ dl öljyä
5 dl maitoa
2 tl sokeria
1 tl suolaa
1,2 l vehnäjauhoja
Voiteluun
maitoa
seesaminsiemeniä
1. Murenna hiiva kulhoon. Kaada maito ja öljy pieneen kattilaan jä lämmitä 37 asteiseksi.
2. Liuota hiiva pieneen nestemäärään ja lisää sitten loppu neste. Lisää sokeri, suola ja niin paljon jauhoja, että taikina irtoaa kulhon reunoista. Ripottele pinnalle hieman jauhoja ja peitä sitten leivinliinalla ja anna kohota 30-40 min.
3. Kaada kohonnut taikina jahotetulle leivonta-alustalle. Vaivaa loput jauhot taikinaan. Leikkaa taikinasta 16 tasakokoista palaa ja painele ne n. 8- 10 cm kokoisiksi sämpylöiksi.
4. Nosta sämpylät leivinpaperin päälle pellille, pistele haarukalla ja kohota peitettynä vielä 30 min. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
5. Voitele sämpylät maidolla ja ripottele niiden päälle seesaminsiemeniä. Paista sämpylöitä 10-12 min 225 asteisessa uunissa. Jäähdytä peitettynä leivinliinalla.
Säilytys: Leipälaatikossa tai muovipussissa 3-5 pvä, pakastimessa n. 9 kk.
Minä mielelläni kahden Batmanin seurassa!
VastaaPoista