sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Valkosuklaa-banaani kuppikakut

Todella helpot kuppikakut banaanin ystäville. Itse en ennen ole niin välittänyt banaanista jälkiruoissa, mutta nämä oikeasti olivat oikein hyviä. Pehmeyttä ja ilmavuutta löytyy myös! Kuorrutteen väri jatkaa edellisen päivityksen WoW- teemaa.



Valkosuklaa-banaani kuppikakut
36 kpl

125 g voita sulatettuna
375 g vehnäjauhoja
3½ tl leivinjauhetta
11/3  tl suolaa
175 g sokeria
2 munaa kevyesti vatkattuna
2 kypsää banaania soseutettuna
125 g valkoista suklaata rouheena
2 ½ dl maitoa

1. Kuumenna uuni 190 asteeseen. Laita kolmelle muffinipellille paperivuoat.
2. Sekoita kaikki ainekset suuressa kulhossa keskenään hyvin. annostele taikina vuokiin.
3. Paista 15-20 min, kunnes leivokset ovat nousseet ja ne ovat kullanruskeita. Ota pois uunista ja anna jäähtyä ensin pellillä ja sitten ritilällä kokonaan.

Kuorrute

175 g voita huoneenlämpöisenä
300 g tomusokeria
1 rkl maitoa
2 tl vanilija-aromia
75 g valkosuklaata sulatettuna

oranssia, vihreää, sinistä ja violetia pasta/elintarvikeväriä

1. Vatkaa voi vaaleaksi vaahdoksi. Pienissä erissä lisää tomusokeri koko ajan vatkaten. Lisää maito ja vanilija-aromi.
2. Lisää jäähtynyt valkosuklaa ja sekoita vielä noin 5 min. 
3. Jaa kreemi neljään pieneen kulhoon. Laita jokaiseen haluamasi määrä väriainetta ja sekoita jokaista omalla lusikalla. Pursota tai levitä kuppikakkujen päälle.

Tarjoile ja nauttikaa!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti