Valkosuklaa-banaani kuppikakut
36 kpl
125 g voita sulatettuna
375 g vehnäjauhoja
3½ tl leivinjauhetta
11/3 tl suolaa
175 g sokeria
2 munaa kevyesti vatkattuna
2 kypsää banaania soseutettuna
125 g valkoista suklaata rouheena
2 ½ dl maitoa
1. Kuumenna uuni 190 asteeseen. Laita kolmelle muffinipellille paperivuoat.
2. Sekoita kaikki ainekset suuressa kulhossa keskenään hyvin. annostele taikina vuokiin.
3. Paista 15-20 min, kunnes leivokset ovat nousseet ja ne ovat kullanruskeita. Ota pois uunista ja anna jäähtyä ensin pellillä ja sitten ritilällä kokonaan.
Kuorrute
175 g voita huoneenlämpöisenä
300 g tomusokeria
1 rkl maitoa
2 tl vanilija-aromia
75 g valkosuklaata sulatettuna
oranssia, vihreää, sinistä ja violetia pasta/elintarvikeväriä
1. Vatkaa voi vaaleaksi vaahdoksi. Pienissä erissä lisää tomusokeri koko ajan vatkaten. Lisää maito ja vanilija-aromi.
2. Lisää jäähtynyt valkosuklaa ja sekoita vielä noin 5 min.
3. Jaa kreemi neljään pieneen kulhoon. Laita jokaiseen haluamasi määrä väriainetta ja sekoita jokaista omalla lusikalla. Pursota tai levitä kuppikakkujen päälle.
Tarjoile ja nauttikaa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti