lauantai 10. marraskuuta 2012

Puolukkapuuroa ja suunnittelua

Onko parempaa tapaa viettää lauantain alkuiltaa, kuin nauttia hieman puolukkapuuroa ja suunnitella tulevia juhlia. Ehkä jonkun mielestä ei ole, mutta omasta mielestäni on hyvin virkistävää välillä olla yksin viikonloppuiltana ja tehdä omia juttuja. Tietenkin tässä kaiken lomassa seuraan Top Gearia ja ihmettelen herrojen hulluuksia. Tuli muuten mieleeni, että miksi te kutsutte puolukkapuuroa? Olen kuullut joitakin versioita mm. lappapuuro ja traktoripuuro. Löytyykö parempia tai kummallisempia?

Puolukat porisee.

Namnam.

Parasta hieman lämpimänä kylmän maidon kanssa.


ONGELMA tällä hetkellä on kuitenkin se tällä hetkellä, että suunnittelu on hankalaa. Ainahan se on. Tiedän kuitenkin sen, että kahvipöydän keskipisteeksi tulee kolmen kerroksen kakku. Ainoa hankaluus siinä on se, että en löydä mistään halkaisialtaan 10 cm vuokaa. Täytynee vain improvisoida sitten hieman kakun koon suhteen. Muut ajatukset kakun suhteen ovat: marsipaanikuorrutus, mansikkahyydyketäyte. Mietein sitäkin, että alin kerros olisi suklaakakku ja kaksi ylimpää olisivat perinteisiä sokerikakkuja. No,  katsotaan. Kaikkein vaikeinosuus tulee olemaan, vuoka ongelman jälkeen, koristelu. Toisaalta tuntuu, että haukkasen liian suuren palan, jos heti alan leipomaan monikerroksista kakkua. Toisaalta joskus sekin ensimmäinen kerta tulee. Aargh! Mutta hei! Nyt kun paremmin tässä samalla syvennyn asiaan, niin löytyy mainioita ohjeita ja vinkkejä juuri tuohon vuokaongelmaan. Kerron sitten mitä itse tein.

Juhliin tulee myös toinen kakku lapsia varten. Siihen on tietty toive juhlakalulta: Batman! Muita ajatuksia, mitä olen ajatellut leipoa on pikkuleipiä, nugatkakku, kuppikakkuja/bebejä, pullaa. Voi olla liikaakin. Vieraita tulee noin 40, joten sortteja mielestänii saa olla tarpeeksi, mutta niissä olisi hyvä olla jokin yhteys toisiinsa, ken ties.

Ensi keskiviikkoon asti voi antaa vinkkejä ja ehdotuksia, kahvipöydän suhteen! Ehdottomasti, jos vain jotain tupsahtaa teille mieleen!  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti