perjantai 9. marraskuuta 2012

Pikkuleivät

Näin perjantain ratoksi ja uusintatentin kunniaksi päätin leipoa pari satsia pikkuleipiä. Ja siksi, että vierasvarat olivat lopuillaan. Nyt vain kaikki kylään! Tämän yksinkertaisempia ja helpompia leipomuksia saa hakemalla hakea. Ohjeen näihin otin Kodin Suuresta Leivontakirjasta. Ohjeessa pikkuleivät pursotetaan, mutta minun taikina oli niin paksua, että pursottaminen ei onnistunut kunnolla. Sama homma kuin viime kerrallakin. Annoin jopa leivontamargariinin lämmetä huoneenlämmössä yli puoli tuntia. Kai olisi pitänyt odottaa kauemmin. Tein kahta eri versiota, toiset "normaaleja" ja toiset kaakaoisia.

Äidin pursokkeet

200 g voita
1 ½ dl sokeria
1 muna
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria

Suklaa-pursokkeet

200 g voita 
1 ½ dl sokeria
 1 muna
1 1/4 dl perunajauhoja
2 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria

Koristelu

Pikkuleivät voit koristella mm. kirsikoilla, manteleilla, raesokerilla, strösseleillä tai nonparelleilla.

1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää muna vatkaamalla.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. (Suklaaversiossa kuivataineet kannattaa sihdata joukkoon.)
4. Pursota taikinasta leivinpaperille haluamiasi kuvioita tai muotoile pikkuleivät vaikka käyttämällä lusikoita apunasi. Koristele halutessasi. 
5. Paista pikkuleipiä uunin keskitasossa 8-12 minuuttia 200 asteessa. Pikkuleivät saa saada hieman väriä ollessaan uunissa. 


Uunituoreet







Suklaiset keksit olisivat saaneet olla hieman kauemmin uunissa.

Ilman suurempia konsteja saa mahtavan maukkaita pikkuleipiä. Kannattaa kokeilla. Seuraavaksi täytyy toden teolla alkaa pohtimaan, että mitä ensi viikon sunnintaina tarjotaan J:n valmistujaisjuhlien kahvipöydässä. Ensimmäinen suuri koitos KirsikkaLeipirille! 

Hyvää viikonloppua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti