perjantai 9. marraskuuta 2018

Ma-ma-marenkia!


Hyvää perjantaita! Onko kaikilla hyvä viikonloppufiilis?


 



Me eilen pikkutytön kanssa leivottiin suloisia marenkeja. Leivoimme ne tuliaisiksi työkaverille, jonka luona vierailimme tänään. Kyllä ihmettelivät kaksi pikkutyttöä toisiaan. Marenki on oiva pikku-leivonnainen, joka on helppo osata valmistaa. Muutaman niksin kanssa olet marenkimestari!








1. Sokeria aina enemmän! --> 200 g sokeria ja 100 g kananmunan valkuaista. Jos haluat enemmän niin esim. 400 g sokeria ja 200 g valkuaista.
2. Kuumenna vesihauteessa sokeria ja valkuaista koko ajan sekoitellen (ettei valkuinen kypsy), jotta sokerikiteet sulavat. Näin marengista tulee erittäin pehmeää.
3. Vatkaa sokeri-valkuais-seos vatkaimella kunnes vaahtoon muodostuu jämäköitä huippuja. Älä lopeta liian aikaisin. Värjää marenki vatkauksen aikana tai maalaa pursotuspussia sisäpuolelta.
4. Laita marenki pursotuspussiin ja pursota pikkumarenkeja pellille.
5. Paista pikkumarenkeja 100 asteessa n. 45 min.




Hämmennä seosta koko ajan kun se on vesihauteen päällä.




Tekovaiheita




Valmiina uuniin!


Valmista!











Eikun namuttelemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti