sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Valkosuklaiset ruusukuppikakut

Vihdoinkin sattumalta silmääni osui luomupuodissa ruusuvettä! Tänään selaillessani leivontakirjojani löysin tämän ihanan reseptin, jonka nyt aion puolikkaana toteuttaa. Ja se tietenkin sisältää ruusuvettä. Ei viitsi itselle tehdä ihan koko satsia. Nämä kuppikakut sopivat kesään juhliin ja omaksi herkuksi.



Valkosuklaiset ruusukuppikakut
n. 6 kpl

57 g pehmeää voita
57 g sokeria
½-1 tl ruusuvettä
1 kananmuna kevyesti vatkattuna
57 g vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
27 g valkosuklaata miniminipaloina
sokerihuurrettuja ruusunterälehtiä (vaihe 6)

Kuorrute

57 g valkosuklaata paloina
1 rkl maitoa
87 g tuorejuustoa
12 g tomusokeria

1. Ota esille muffinipelti/tavallinen pelti ja asettele siihen muffinivuokia 6 kpl. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
2.Aloita kuorrutteen teosta. Paloittele valkosuklaa kuumuutta kestävään kulhoon ja laita sinne  myös maito. Kuumenna vesihauteessa kunnes suklaa on sulanut, sekoita maito ja suklaa hyvin yhteen. Jätä jäähtymään. Sekoita vielä eri astiassa kuorrutteen tuorejuusto ja tomusokeri yhdessä notkeaksi.
3. Aloita kuppikakkujen teko. Vaahdota kulhossa voi, sokeri ja ruusuvesi. Lisää kananmuna ja sekoita joukkoon. Siivilöi vehnäjauhot ja leivinjauhe kulhoon ja sekoita lusikalla. Pilko puukolla valkosuklaa pieniksi muruiksi ja lisää taikinaan.
4. Lusikoi taikina leivosvuokiin ja paista 180 asteisessa uunissa 15-20 min. Ota kuppikakut pois uunista ja siirrä ritilälle jäähtymään.
5. Yhdistä nyt kuorrutteen valkosuklaamaito ja tuorejuusto ja sekoita hyvin, täyteläiseksi. Laita jääkaappiin.
6. Sokeroi terälehdet. Erottele terälehdet ja sivele jokaisen molemmille puolille valkuaista kevyesti. Sirottele niiden päälle yksitellen  lautasen yläpuolella runsaasti hienoasokeria. Laita sitten terälehdet leivinpaperin/jäähdytysritilän päälle ja anna kuivua jääkaapissa noin pari tuntia tai enemmän. Terälehdet säilyvät pari päivää.

Tarvikkeet sokerointiin.

  

7. Lopuksi kuorruta kuppikakut ja asettele terälehdet kauniisti niiden päälle.

Tarjoile ja nauti! Tai monikossa :D






Nyt on loma ohi,  herkuttelen vaikka sen kunniaksi. Hyvää Jazz-viikkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti