tiistai 27. elokuuta 2013

Puolukka-maitosuklaa hyydykekakku

Viikonloppuna tosiaan juhlistettiin ystäväni valmistumista sairaanhoitajaksi. Sinne leivoin kaikennäköistä, tässä ensimmäisenä tämä ihana hyydykekakku. Kerrankin olen itse pähkäillyt reseptin ja maut miettinyt. Tosin itse en kakkua tehnyt, vaan juhlakalu itse, hieman täytyi jakaa tehtäviä, jotta kaikki saatiin tehtyä. Puolukka maistuu raikkaalla tavalla kiilteessä. Juhlissa perheen pienimmillekkin kakku maistui, mutta kaikki eivät puolukan mausta pitäneet.



Puolukka-maitosuklaa hyydykekakku

Pohja
180 g kaurasuklaakeksejä
50 g sulaa voita

Täyte
3 dl kuohukermaa
300 g suklaatuorejuustoa
100 g maitosuklaata
5 liivatelehteä
1 tl vanilijasokeriavuoka 
½ dl vettä

Kiille
200 g puolukoita
1½ dl sokeria
6 dl vettä
9 liivatelehteä

1. Valmistele 24 cm irtopohjavuoka, voitele pohja ja reunat sekä vuoraa leivinpaperilla.
2. Sulata voi. Murskaa keksit hienoksi muruksi. Sekoita voi ja keksimurut ja painele irtopohjavuoan pohjalle käyttäen lusikkaa apunasi. Nosta jääkaappiin siksi aikaa kun teet täytteen.
3. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja jätä jäähtymään hetkeksi. Vaahdota kerma isossa kulhossa. Kaada joukkoon suklaatuorejuusto ja sekoita hyvin. Lisää vanilijasokeri. Lisää sula suklaa täytteeseen. Kiehauta vesi, purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja pudota liivatteet veteen ja sekoita. Anna jäähtyä hetken. Kaada liivateneste sitten ohuena nauhana täytteeseen ja sekoita koko ajan. Ota vuoka jääkaapista ja kaada täyte pohjan päälle. Laita hyytymään jääkaappiin n. 2-3h.
4. Valmista puolukkakiille. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mittaa puolukat ja vesi kattilaan ja anna kiehua kunnes puolukat hieman vaalenevat. Siivilöi puolukat ja anna nesteen valua kuumuutta kestävään kulhoon tai kattilaan. Lisää puolukka mehuun sokeri ja sekoita kunnes sokeri on liuennut nesteeseen. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja tiputa ne puolukkamehuun ja sekoita todella hyvin. Anna mehun jäähtyä jonkin aikaa, jotta kaataessasi sitä täytteen päälle se ei sulata täytettä. Kaada sitten mehu hyytyneen täytteen päälle ja laita vuoka takaisin jääkaappiin useaksi tunniksi (2-3h) kunnes kiille on hyytynyt.
5. Irrota kakku vuoasta varovaisesti ja poista leivinpaperit reunoilta. Siirrä kakku tarjoilualustalle. Koristele esimerkiksi tuoreilla tai pakastetuilla puolukoilla.
6. Tarjoile ja nauttikaa! 




Lopuksi vielä muutama otot koko kahvipöydästä, kurkistus tuleviin päivityksiin. Mukana mm. katkarapu-voileipäkakku, tyrni-valkosuklaa hyydykekakku, suolaisia tuulihattuja ja kahden suklaan keksit. Porkkanakakku, josta puhelin viime kirjoituksessani niin unohtui kuvasta.... 





2 kommenttia:

  1. Nyt kun noi hyydykekakut onnistu niin hyvin, suunnittelin jo et vois joku kerta tehdä tuplasuklaakakun maitosuklaasta ja valkosuklaata ja päälle tummaa suklaata :D OMNOM!

    VastaaPoista
  2. Ei huono idis, täytyy vaan määriä pienentää! :D

    VastaaPoista