tiistai 6. elokuuta 2013

Minttuinen päärynämutakakku

Viikonloppuna leivoin kummipojan synttäreiden kunniaksi heidän luonaan herkullisen mutakakun. Koska leivoin vieraassa keittiössä, niin halusin tehdä yksinkertaista, mutta hyvää. Taisin onnistua tavoitteessani, koska koko kakku tuli syötyä viiden ihmisen voimin :D Ohje on napattu viimeisimmästä Leivotaan-lehdestä (4/2013)



Minttuinen päärynämutakakku

100 g voita
100 g minttusuklaata
4 kananmunaa
3 dl sokeria
1 tl vanilijasokeria
1 rkl kaakaojauhetta
1½ dl vehnäjauhoja

1. Voitele 24-26 cm halkaisijaltaa irtopohjavuoka ja vuoraa leivinpaperilla. Laita uuni kuumenemaan 190 asteeseen. 
2. Sulata voi ja suklaa kattilassa miedolla lämmöllä, sekoita hyvin.
3. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää suklaavoi sokerimunavaahtoon.
4. Siivilöi kuivat aineet joukkoon ja sekoita hyvin. Kaada taikina irtopohjavuokaan.
5. Kuori ja paloittele päärynät (tee kiekkoja). Painele päärynät taikinan joukkoon kevyesti.
6. Paista uunissa 25-30 min. Anna jäähtyä melkein kokonaan ja avaa vuoka ja irrota leivinpaperit.
7. Sihtaa tomusokeria kakun päälle ja koristele tuoreilla marjoilla tai hedelmillä tai periaatteella mitä kaapista löytyy.

Tarjoile ja nauttikaa!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti