maanantai 29. huhtikuuta 2013

Suklaa-mantelipiiras

Tätä piirasta tarjoilin tyttöjen teekutsuilla. Tämä on ihan helppo tehdä, kirja sanoo että vaikusaste 2. Ohje on otettu siis jo tutusta kirjasta Suklaa-kultainen kirja.



Suklaa-mantelipiiras

Pohja
riittää kahteen piirakkaan

125 g tummaa suklaata
200 g vehnäjauhoja
200 g mantelijauhetta
100 g sokeria
1/4 tl suolaa
180 g pehmeää voita
3 suurta kananmunankeltuaista 

 1. Sulata suklaa ja jätä odottamaan. Sekoita jauhot, mantelijauhe, sokeri ja suola yhteen isossa kulhossa. Vatkaa joukkoon voi ja keltuaiset. Lisää suklaa ja sekoita hyvin, mutta kevyesti. Muotoile taikinasta pallo, kiedo se kelmuun ja laita jääkaappiin ainakin tunniksi jähmettymään. (tee tässä välissä täyte)
2. Laita uuni lämpeämään 180 asteeseen. Kauli taikina tai painele se piirakkavuokaan. Pistele piirakkaan haarukalla reikiä kauttaaltaan. Paista piirakkaa 20- 30 min. Anna pohjan jäähtyä kokonaan. Jos käytät irtopohjavuokaa, ota pohja ritilälle noin 10 min kuluttua uunista poisoton jälkeen.

Täyte

6 suurta keltuaista
150 g sokeria
50 g vehnäjauhoja
5 dl maitoa
150 g tummaa suklaata

Koristeeksi
2,5 dl kuohukermaa
mantelilastuja

1. Paloittele suklaa suurehkoon kulhoon ja siirrä sivuun. Vatkaa keltuaiset ja kolmannes (50 g) sokerista vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon jauhot.
2. Laita maito ja loppu sokeri kattilaan keskilämmölle ja kiehauta. Kaada kuuma seos keltuaisvaahtoon koko ajan sekoittaen. Kaada seos takaisin kattilaan ja anna kiehua hiljalleen  miedolla lämmöllä n 2 min ajan. Seosta kannattaa sekoitella hieman, ettei se pala pohjaan.
3. Kaada seos suklaan päälle ja sekoita kunnes suklaa on sulanut kokonaan. Peitä kulho ja anna jäähtyä.

Kun pohja ja täyte ovat jäähtyneet, niin levitä täyte pohjan päälle. Vatkaa kerma vaahdoksi ja (mausta vanilijasokerilla) levitä täytteen päälle. Ripottele päälimmäiseksi mantelilastuja.

Tarjoile ja nauti!









Nyt täytyy vain toivoa, että kuume laskee, jotta pääsee paistamaan munkkeja ylihuomenna! Namnam, munkkejaaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti