Ei kuulosta erikoisen ystävälliseltä tuo kakun nimi, mutta se kuitenkin sopii ystävänpäivään, koska se on täyttä suklaata. Tällä kertaa olen pihistänyt ohjeen suoraan Nigellan tv-ohjelmasta. Jakson nimikin on Syntisen hyvää.
Paholaisen suklaakakku
50 g kaakaojauhetta
100 g muscovadosokeria
2,5 dl minuutti sitten kiehunutta vettä
225 g vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
125 g pehmeää voita
150 g sokeria
2 tl vanilija-aromia
2 kananmunaa
Täyte
1,25 dl vettä
30 g muscovadosokeria
175 g voita
300 g suklaata paloiteltuna
Tarvitset kaksi 20 cm vuokaa tai yhden 20 cm vuoan voideltuna.
1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Mittaa pienehköön kulhoon kaakaojauhe, muscovadosokeri ja kiehunut vesi. Sekoita hyvin ja siirrä odottamaan.
2. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja sooda.
3. Vaahdota voi ja sokeri koneella tai käsivatkaimella. Sekoita joukkoon vanilija-aromi. Lisää vuorotellen kuiva-aineita ja kananmuna kunnes olet lisännyt kaikki jauhot ja kananmunat (jauhoja, kananmuna, jauhoja, kananmuna). Lopuksi lisää ensimmäisenä valmistamasi kaakao-sokeri-vesiseos ja sekoita tasaiseksi. Taikina jää melko löysäksi. Kaada taikina vuokaan/vuokiin ja paista 180 asteessa 30 min (kaksi pohjaa) tai 45 min (yksi pohja).
4. Anna jäähtyä hetken vuoassa ja kumoa sitten ritilälle jäähtymään kokonaan.
5. Valmista täyte. Mittaa kattilaan vesi, muscovadosokeri ja voi. Sulata ainekset ja ota pois levyltä. Sulata joukkoon paloiteltu suklaa ja sekoittele välillä. Täyte on valmista kun se on kiiltävää ja tasaista. Anna jäähtyä aivan kokonaan!
6. Jos paistoit kakun yhdessä vuoassa, leikkaa se kahteen osaan horisontaalisti. Aseta alimmaksi pohjaksi tarjoilualustalle se pohja joka on yksinkertaisesti rumempi. Levitä täyteestä 1/3 pohjan päälle. Aseta toinen pohja täytteen päälle ja levitä loput täytteet kakun päälle ja reunoille.
7. Tarjoile ja nauttikaa!
Pääruokana ennen kakkua oli Coq au vin. Tukevaa ruokaa ja jälkiruokaa!
Hyvää ystävänpäivää!
Vesi herahti kielelle kun näin tuon suklaakuorruteen :)
VastaaPoistaSe on aivan taivaallista :D
PoistaEn ymmärrä miksi, mutta omasta pohjastani tuli ehkä parin sentin paksuinen :)
VastaaPoistaHmm... Tosi kumma juttu. Käytä seuraavalla kerralla pelkkää leivinjauheella (1,5 tl) ilman soodaa.
VastaaPoistaTäytteestäni tuli liian vetelää vaikka tein sen ohjeen mukaan... Mistä tämä saattaa johtua?
VastaaPoistaJos kaikkia aineita oli oikea määrä, niin sitten se voi johtua siitä esim, että et ehkä antanut täytteen jäähtyä rauhassa huoneenlämmössä... Täytettä ei voi käyttää heti valmistuksen jälkeen. Jäähtyessä se jähmettyy ja sen maku syvenee.
VastaaPoistaVoinko käyttää täytekakun tapaan? Kuorrutukseen ajattelin marsipaania. Eli voinko tehdä jo edellisenä päivänä valmiiksi. Täytettä riittää varmaan puolikas annos?
VastaaPoistaKaikkeen vastaan kyllä! :D
VastaaPoistaTää on kyllä niin ihana kakku, että! Kestosuosikki =)
VastaaPoistaMinullakin jäi täyte löysäksi vaikka jäähdytin sitä ihan huolella. Ehkä laitan ensi kerralla ohjetta vähemmän voita.. Kakkupohja oli kyllä täydellinen! :)
VastaaPoistaTaitaa täytyä tässä joku kerta tehdä taas tuota kakkua, jotta voin miettiä tätä täyteongelmaa tarkemmin. ;)
PoistaOnko kaakao tummaa kaakaota? Entä mitä suklaata tähän tulee?
VastaaPoistaOlen käyttänyt kaakaojauheena Fazerin perus kaakaojauhetta ja suklaana olen käyttänyt Fazerin tummaa leivontasuklaata.
VastaaPoistahttp://fazer.digtator.fi/Default.aspx#!prettyPhoto[pp_gal]/608/
Poistahttp://fazer.digtator.fi/Default.aspx#!prettyPhoto[pp_gal]/79/
onko ihan sama mitä sokeria käyttää, vai pitääkö ehdottomasti olla toi muscovadosokeri ?? ja onko määrät samat vaikka käyttäs tavallista sokeria?
VastaaPoistaMuscovadosokeri tuo kakkuun lakritsimaista makua ja mehevyyttä. Jos käytät jotain muuta, niin voit käyttää saman määrän eli 100 g.
PoistaHuh, tulipa hyvää! Täyte oli kyllä ihan lirua mut jähmettyi loistavasti kun sille antoi aikaa :D Kiitos mahtavasta ohjeesta, näin sen jakson missä Nigella teki tuon kakun ja ajattelin että PAKKO kokeilla itsekin!
VastaaPoistaNyt mietin voisiko munan jättää pois tai korvata jollain...
VastaaPoistaNyt mietin voisiko munan jättää pois tai korvata jollain...
VastaaPoistaHei! :) Voikohan pohjan tehdä etukäteen jo edellisenä iltana ja sitten tehdä kuorrute/täyte seuraavana päivänä?
VastaaPoistaMä oon ainakin useimmiten tehny just noin ja hyvää on :)
Poista