torstai 3. tammikuuta 2013

Joulun kakut ja makeiset

Niin kuin jo aiemmin kerroin, niin tein jouluksi kaikenlaista hyvää. Jonkin verran ennen joulua kokeilin Hellapoliisin muutamaa ruokareseptiä ja pidin niistä (mm. avokado-parmankinkkupasta). Siksi ajattelinkin jouluherkkuja varten hyödyntää Hellapoliisin sivuja ja etsiä vinkkejä sieltä. Löysin tiramisun makuisen joulukakun (itse käytin liköörin tilalla kahvia), suklainen lumiukkokakku ja taatelikakun. Älkää ymmärtäkö väärin, olisihan siellä ollut paljon muitakin ihania vaihtoehtoja, mutta tällä kertaa nuo herättivät kiinnostuksen. Tiramisukakku oli eniten aikuiseenmakuun näistä kakuista. Kaikki olivat omasta mielestäni hyvän makuisia, mutta ainoastaan taatelikakku oli jouluinen maultaan. Pohdin kakkuja syödessäni, että niissä on jotain kummaa... Kummaa oli se, että niihin käytettiin jonkin verran puolivalmisteita, kuten dr. Oetkerin Musse au Chocolatia ja vaahtoutuvaa vanilijakastiketta. Leipoessa kakkuja se tietenkin helpotti tekemistä ja säästi aikaa. Se toisaalta ei aina ole minun tavoitteeni. Hiljaa hyvä tulee! Kakkujen lisäksi tein makeisia. Rommi-rusinafudgea ja mansikkamarmeladia oli tarkoitus tarjota, mutta ne eivät päässeet pöytään asti. Tehtyä ne kyllä tulivat, mutta eivät jostain syystä jähmettyneet kunnolla, joten leikatessa ne eivät pysyneet kauniina saati sitten sormin maistaessa. Marmeladia maistoin ja se oli oikein masikkaisen makuista ja hyvää, mutta fudgea en jostain syystä maistanut, joten se osaltaan on jäänyt mysteeriksi. lopuksi tein vielä appelsiinitryffeleitä ja hedelmäsuklaata erään makeiskirjan (kerron myöhemmin tarkemmat tiedot kirjasta) ohjeilla ja ne onnistuivat, ainakin melkein. Hedelmä suklaa oli kokonaan onnistunutta ja vielä tällä viikolla, äiti ketä sai ne joululahjaksi, kehui niitä ja kyseli reseptiä. Appelsiinisuklaan maku oli ilmeisesti hyvä, koska ne hävisivät lautaselta, mutta niitä pyöritellessä huomasi, ettei suklaamassa ollut jähmettynyt tarpeeksi. Jähmettymiseen on hyvin voinut vaikuttaa se, että herkut olivat jääkaapissa jähmettymässä ja vähän väliä keittiössä puuhaillessani availin jääkaapin ovea, jolloin jääkaapin lämpötila on voinut nousta.


Tiramisun makuinen joulukakku


Päällä Pandan joulukonvehteja


Ohjeessa kakku oli tehty 20cm vuokaan joten omani on matalampi, koska minun vuoka on 24cm.


Taatelikakku



Hedelmäsuklaa

Suklainen lumiukkokakku ilman lumiukkoa



Appelsiinisuklaa

Huomenna paljastan uuden vuoden aaton herkut!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti